Huawei Harmony OS için net kararını açıkladı!

Harmony OS

Huawei’nin Android’e rakip olacağı söylenen Harmony OS için ilginç bir açıklama yapıldı. Harmony OS, Android’in yerini almayacak!

Amerika ile Çin arasındaki ekonomik savaşın kurbanı olan Huawei, Google’dan yaptırım yemiş ve Android lisansını kaybetmişti. Bu olaydan sonra Huawei’nin işletim sistemi geliştireceği ve Android’in yerini alacağı söylentileri ortaya çıkmıştı. Hatta ülkemizdeki basın kuruluşları da Android’in yerini Huawei’nin yeni işletim sistemiyle dolduracağı konusunda keskin açıklamalarda bulunmuştu.

Bu süreçte Huawei çıktı ve Harmony OS işletim sistemini beklendiği gibi tanıttı. Tanıttı tanıtmasına ancak bu işletim sistemi daha emekleme aşamasında olduğundan ne Android‘e ne de iOS‘e kafa tutacak düzeyde değildi. Huawei’nin yeni işletim sisteminin hala Android’in yerini alacağını söyleyenlere bugün Huawei cephesinden tokat gibi cevap geldi.

Çin’in Shenzhen şehrinde düzenlenen etkinlikte, firmanın CEO’su Wang Chenglu; yeni işletim sisteminin akıllı telefonlara, tabletlere ve bilgisayarlara kesinlikle gelmeyeceğini açıkladı. Bu açıklama ile Huawei, Android’i şöyle ezecek böyle tokatlayacak diyenlerin ağzı kapanmıştır diye umuyoruz.

Harmony OS

Huawei, yeni işletim sistemi ile her zaman söylediğimiz ve olması gerektiği gibi IoT‘ye odaklanacak gibi görünüyor. En mantıklısı da bu zaten. Hali hazırda hem geliştirici açısından hem de kullanıcı açısından Android gibi bir çözüm bulunuyor. Buna sıfırdan rakip olmak firmanın zararına olacaktı.

Huawei Band 4 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri!

Huawei, 2020 yılında yeni işletim sistemini açık kaynaklı hale getirecek. Bu sayede işletim sisteminin gelişim süreci hızlanacaktır. Android’e hiç rakip gelmeyecek diye bir şey söz konusu değil. Ancak bunun için uzun bir süreç gerekiyor. Huawei de bu süreci başlatacak gibi görünüyor.

Umarız ilerleyen yıllarda Android ve iOS’e alternatif güçlü bir rakip çıkar ve bu rekabet kullanıcılara yansır.