Huawei P30 Pro ekranını Samsung üretecek

huawei p30 pro 1

Huawei önümüzdeki günlerde tanıtacağı yeni amiral gemisi modelinin ekranı için Samsung ile el sıkışmış. Başka bir değişle Huawei P30 Pro panellerini Samsung üretecek.

Akıllı telefon sektöründe ilginç bir rekabet örtüsü var. Genel olarak bakıldığında Huawei, Apple, Samsung ve LG gibi isimler birbirleri ile rekabet içerisinde görünüyorlar. Fakat yeri geldiğinde belli ticari çıkarlar için el sıkışmaktan da geri kalmıyorlar.

Örneğin Samsung ile Apple arasında onlarca patent davası açıldı. Yeri geldi Apple Samsung’a, yeri geldi Samsung Apple’a ödeme yaptı. Fakat hiç bir olumsuz tavır, ikili arasındaki ticari ilişkiye zarar vermedi. Zira Güney Koreli şirket, şu anda Apple’ın en büyük ekran tedarikçisi konumunda yer alıyor.

Huawei P30 Pro’da Samsung imzası olacak

Nitekim aynı durum Huawei için de geçerli olacakmış gibi görünüyor. Hatırlanacağı üzere Huawei geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Mate 20 Pro modellerinde BOE ve LG tarafından üretilen OLED panelleri kullanmıştı. Fakat LG tarafından üretilen panellerde sorun çıkması, Mate 20 Pro’nun satış rakamlarını olumsuz yönde etkilemişti.

Bu riski tekrardan göze almak istemeyen Huawei, P30’da kullanacağı OLED paneller için Samsung’un kapısını çaldı.

Hali hazırda dünyanın en büyük OLED ekran tedarikçisi konumunda yer alan Samsung, Huawei ile masaya oturdu. Sonuç olarak Huawei P30 Pro’da kullanılacak olan ekranları Samsung üretecek.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Huawei P30 Pro, 26 Mart’ta düzenlenecek olan özel bir etkinlikle tanıtılacak.

Samsung tam ekranlı telefon yapmaya çok yakın