Huawei ve Honor Dimensity 1000+ kullanacak

mediatek

Huawei ve Honor, Kirin yonga seti üretemedikleri için MediaTek Dimensity 1000+ yonga setine geçiş yapacak gibi görünüyor.

Huawei, akıllı telefon işini etkileyen bir çok yaptırıma maruz kaldı. Geçtiğimiz günlerde Huawei, Honor alt markasını satmış ve kendine bir çıkış yolu aramaya başlamıştı. Şu anda Huawei’nin en büyük sorunu aslında yonga setleri. ABD yasağı, şirketin TSMC ile iş yapmasını durdurmuştu. Bu yasakla TSMC, Huawei’nin en son amiral gemisi çiplerini üretemez hale gelmişti. Huawei, Qualcomm ve MediaTek gibi bilmeyenler için sadece çip tasarlıyor, bu çipleri üretmiyor. Bu yüzden Kirin için yolu sonu göründü gibi görünüyor. Huawei ve Honor’un çıkış yolu ise MediaTek Dimensity 1000+ yonga seti olabilir.

Çip yoksa, Huawei akıllı telefon üretemez. Bu yüzden Huawei’nin 15 Eylül yasaklanma tarihinden önce MediaTek ile büyük bir sipariş verdiğine dair haberler vardı. Yasak yürürlüğe girmeden önce MediaTek’in bu Dimensity çiplerini teslim ettiği yönünde spekülasyonlar da ortaya çıkmıştı.

Huawei MateBook 14 ile hem işte hem de evde rahat edin

Bugün ise DigitalChatStation’dan Huawei ve Honor’un gelecekte Dimensity 1000+ yeni telefona sahip olacağına dair haberler gelmeye başladı. Bu cihazlar en erken 2021 yılında satışa sunulacak gibi duruyor.

Dimensity 1000+

Yapılan bu anlaşma, yakında Dimensity çipli çok sayıda Huawei 5G akıllı telefona sahip olacağımız anlamına geliyor. Huawei ve MediaTek arasındaki bu anlaşma, MediaTek’in üçüncü çeyrek finansal performansına da yansıdı. Üçüncü çeyrekte, MediaTek geliri yıllık yüzde 44,7 artışla 3,3 milyar dolara ulaştı. Net karı, yıllık yüzde 93.7 artışla 467 milyon dolar oldu.

MediaTek, Huawei’ye giriş seviyesi akıllı telefon çipleri tedarik ediyor. Bununla birlikte, bu yıl, orta sınıf ve amiral gemisi çiplere olan talep ve arz, karını artırdı. Ağustos sonunda, MediaTek’in Amerika Birleşik Devletleri’ne başvurduğunu ve Huawei için iş yapmak istediklerini belirtelim.