Ergen TikTokçu 100 milyon takipçiye ulaştı

ergen tiktokçu 100 milyon

16 yaşındaki bir TikTok kullanıcısı 100 milyon takipçi sayısına ulaşarak, TikTok’ta 100 milyon takipçi sayısını geçen ilk sosyal medya fenomeni oldu.

ABD Connecticut’ta yaşayan Charli D’Amelio, isimlie 16 yaşındaki ergen TikTokçu 100 milyon takipçi sayısıyla dünyadaki bütün siyasetçilerden, liderlerden, bilim insanlarından veya sanatçılardan daha fazla takip edilen bir insana dönüştü.

Ergen TikTokçu 100 milyon takipçiyle pazarlama fenomeni olacak

Telefon kamerası önünde hoplayıp zıplayarak dans etme karşılığında edinilen bu hayatı fazla sorgulamadan gördüğü her şeyin peşinden giden zombi hayran kitlesini ürün satın almaya yönlendirmek isteyen markalar da ergen TikTokçu ile pazarlama iş birlikleri yapmak için sıraya girmiş bulunuyor.

16 yaşındaki bu şımarık küçük kızın, ona yemek hazırlayan evdeki hizmetlisi aşçıya karşı saygısızca davranması da sosyal medyada tepki çekmişti. YouTube’da bu konuda hazırlanan protesto videolarından sonra genç kız 600 bin takipçi kaybetmişti. Ancak bu olayla ismi daha fazla duyulan TikTokçu ergeni merak edip takibe başlayanlarla takipçi sayısı 100 milyonu geçmiş oldu.

Öte yandan, ergen TikTokçu gelen tepkilerden sonra bir özür videosu da hazırlayarak aşçısından ve takipçilerinden özür dilemişti.

ergen tiktokçu 100 milyon

Yatak odasında düzenli olarak dans eden 16 yaşındaki bir ergenin yönlendirdiği diğer 100 milyon ergen şu anda onlara sunulan reklamlardaki ürünleri satın almak için hazırolda bekliyorlar.

Bu durumun yarattığı ekonomik risklerin farkında olan ABD Başkanı Trump da TikTok’a kafayı takıştı. Trump, sene başından beri TikTok’u ABD’li şirketlerin satın alması için büyük baskı yapıyordu. TikTok ise kendisine Walmart ve Oracle tarafından verilen satın alma teklifini işleme koymak için ABD ticaret bakanlığı ile görüştüğünü dile getiriyor.

Spotify hesap bilgileriniz çalınmış olabilir

ABD Ticaret Bakanlığı işlemlerin bitmesi için TikTok’a 4 Aralık’a kadar süre verdiğini duyurdu. Bu sürenin sonunda ise TikTok’a ABD’den erişim engellenecek. Böylece yatak odasında dans eden ergenlerin videolarına reklam vererek ABD’li yüz milyonlarca ergene mal ve ürün satan Çinli şirketlerin önüne geçilmiş olacak. Eğer satış gerçekleşirse de yatak odasında dans ederek yüz milyonlarca ergeni yönlendiren ergenlerin videolarına ABD’li şirketlerin ürün ve hizmetleri yerleştirilecek. Yani dans videosu seyrederek güdülen yüz milyonlarca ergene her şekilde ürün ve hizmet satılacak.

Peki siz TikTok kullanıyor musunuz, TikTok’un hızlı yükselişi hakkında ne düşünüyorsunuz? ABD’nin iddia ettiği gibi TikTok’un Çin adına casusluk yapan bir uygulama olduğuna inanıyor musunuz?

Haberimizi, TikTok’ta ünlü olan dans videolarından bir potpuri ile bitiriyoruz, ergenler dans etmeden duramıyor: