Xiaomi yeni hızlı şarj teknolojisi ile geliyor

günlük şarj ihtiyacı lityum sulfur

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xioami yeni bir hızlı şarj teknolojisi üzerinde çalışıyor. İşte konu ile ilgili detaylar.

Sattığı fiyat performans odaklı ürünlerle dikkatleri üzerine çeken Xiaomi, yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Teknoloji sektörünü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Xiaomi son dönemde satışa sunduğu modellerde hızlı şarj desteğine yaygın bir şekilde yer veriyordu.

Uygun fiyatlı modellerde ise desteklediği hızlı şarj teknolojisi genel itibariyle 33W dolaylarındaydı. Fakat sızdırılan raporlara göre önümüzdeki dönemde Xiaomi uygun fiyatlı modellerinde bile 55W’lık hızlı şarj teknolojisi kullanacak.

Xiaomi yeni hızlı şarj teknolojisi ile gündemde

Çin kaynaklı haberlere göre Xiaomi yeni geliştirdiği hızlı şarj teknolojisini uygun fiyatlı Redmi modellerinde kullanmayı planlıyor.

Xiaomi hızlı şarj

Büyük bir ihtimalle önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan Redmi modellerinde 55W’lık hızlı şarj desteğine yer verilecek.

Hali hazırda orta segmentteki pek çok modelde hızlı şarj desteği mevcut. Fakat bu hızlı şarj desteğinin hayli sınırlı olduğu da bir gerçek. Üste segment modellerde artık 100W’ın üzerinde hızlı şarj teknolojilerine yer veriliyor. Bu sayede pek çok amiral gemisi modeli sadece saniyeler içerisinde önemli ölçüde şarj oluyor.

Xiaomi’nin bu adımı ile birlikte orta segmentteki modellere verilen destek de artacaktır. Bakalım Çinli üreticinin rakipleri Xiaomi’nin bu hamlesine nasıl cevap verecek.

iOS 15 alacak iPhone ve iPod modelleri