Huawei 5nm’lik Kirin 1000 için kolları sıvadı

kirin 1000

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Huawei, 5nm üretim teknolojisine sahip yeni yonga seti Kirin 1000 için kolları sıvadı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Günümüzde onlarca farklı akıllı telefon üreticisi mevcut. Fakat iş kendi yonga setini üretmeye geldiğinde bunu başaran sadece 3 üreticinin olduğunu görüyoruz. Bilindiği üzere bu üreticilerden birisi de Çin’in teknoloji devi Huawei.

Genel olarak hem kendi ürettiği, hem de Honor gibi yan kuruluşlarda üretilen akıllı telefonlara yonga seti desteği veren Huawei, şu aralar yeni nesil Kirin çipi için kolları sıvamış durumda.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce tanıtılan Mate 30 ve Mate 30 Pro, Kirin 990 ile gelmişti. 7nm+ üretim teknolojisine sahip bu yonga muhtemelen önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tanıtılacak olan P40 modellerinde de yer alacak.

Sızdırılan bilgilere göre Huawei, bir sonraki nesil Mate modelinde ise 5nm üretim teknolojisine sahip Kirin 1000 yongasından faydalanacak.

Şimdilik Kirin 1000 hakkında öyle çok önemli bir ayrıntı bulunmuyor. Fakat hız açısından mevcut Kirin 990’dan yüzde 70 oranında daha verimli olacağına dair bazı söylentiler mevcut. Yine de bekleyip göreceğiz.

İşte Huawei’nin amiral gemisi mağazası