MediaTek, Snapdragon 875 yonga setine rakip işlemci geliştiriyor!

MediaTek Dimensity 1000

MediaTek son zamanlarda piyasaya sürdüğü işlemcilerle adından oldukça bahsettiriyor. Sırada Snapdragon 875 işlemcilere rakip işlemciler var.

MediaTek Dimensity 1000L orta seviye yonga seti ile Qualcomm’un orta seviye yonga seti Snapdragon 765G’yi performans testlerinde adeta ağlatmıştı. Orta seviye modellerde sıralama MediaTek Dimensity 1000L, Kirin 820, Snapdragon 765G şeklinde olmuştu. Qualcomm yakın zamanda Snapdragon 875 yonga setini tanıtmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi amiral gemisi modellerin hemen hemen hepsinde S865 yonga seti kullanılıyor. Huawei ve Samsung kendi geliştirdikleri yonga setleri olan Kirin ve Exynos işlemcileri kullansalar da bu işlemciler performans olarak Snapdragon’un gerisinde kalıyor.

Orta seviye modellerde en iyi yonga setini geliştiren Tayvanlı firma geçtiğimiz günlerde bu işlemcinin geliştirilmiş versiyonunu tanıttı. Bu tanıtım sırasında firma yetkilileri Çin basınına bir dizi açıklama yaptı. Bu açıklamada MediaTek firmasının, amiral gemisinden yoksun olmayacağını, uygun bir zamanda ürünlerin piyasaya sürüleceği söylendi. Bildiğiniz gibi firma daha çok orta ve alt seviye modellere yönelik geliştirdiği işlemcilerle adından bahsettiriyor. Amiral gemisi modeller içinse Qualcomm, Snapdragon işlemcilerle pazarı domine etmiş vaziyette.

Dimensity 1000

Yei modeli kullanan ilk telefon Vivo iQOO Z1

Aslında bakıldığında orta seviye modellerde de Qualcomm’un geliştirdiği işlemciler tercih ediliyordu. Ancak yavaş yavaş MediaTek bu pazarda adından söz ettirmeye başladı. Son olarak Oppo Reno3’te kullanılan Dimensity 1000L işlemci AnTuTu’dan en yüksek puan alan orta seviye yonga seti oldu. Bu yonga setinin güncellenmiş hali de MediaTek Dimensity 1000+ olarak isimlendirildi. Bu yonga setini kullanan ilk telefon da Vivo iQOO Z1 olarak açıklandı.

MediaTek şirketinin piyasaya süreceği amiral gemisi yonga setini bu haber sitesini takip ederek öğrenebilirsiniz. Detaylar geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.