Huawei Qualcomm ve MediaTek’e olan bağımlılığını bitirmek istiyor

huawei qualcomm 1

Hali hazırda en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren 3 şirketten biri olan Huawei, yonga seti tarafında Qualcomm ve MediaTek’e karşı olan bağımlılığını bitirmek istiyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Bilindiği üzere Huawei kısa süre önce önemli bir badire atlattı. ABD hükümetinin Çinli üreticiyi kara listeye alması sonucu pek çok firma Huawei’ye yaptırım uygulama kararı almıştı. Bu firmaların başında da Google, Qualcomm, Intel ve Facebook gibi önemli isimler geliyordu.

Çinli üretici karşılaştığı bu sorunu bir şekilde çözmüş olsa da bir daha aynı duruma düşmek istemiyor. Bunun için kendi mobil işletim sistemine geçmeyi düşünen Huawei, yonga seti tarafında da dışa bağımlılığı bitirmek düşüncesinde.

Huawei’ye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Çinli şirket ürettiği tüm akıllı telefonlarda kendi yonga setlerini kullanmak istiyormuş.

Malum, hali hazırda Huawei tarafından üretilen giriş ve orta segment modellerde Qualcomm ve MediaTek yonga setleri tercih ediliyor.

huawei qualcomm

Üst segment ve amiral gemisi sınıfına hitap eden modellerde ise Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin yonga setleri kullanılıyor.

Huawei özellikle de Qualcomm ile olan ilişkisini aza indirme düşüncesinde. Çünkü ABD merkezli şirket olası bir yaptırım kararında tekrardan Huawei’ye sırtını dönebilir. Bunun için ilk etapta üretilen akıllı telefonların yüzde 60’lık kısmında Kirin yonga seti kullanılması hedefleniyor. Önümüzdeki süreçte bu sayının yüzde 90’nın üzerine çıkması için çaba sarf edilecek.

Oyun odaklı Helio G90 için geri sayım başladı