Huawei, Apple ve Samsung’a meydan okuyor

huawei 2

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon pazarının 3 numarası konumunda bulunan Huawei, zirvede bulunan Samsung ile ikinci sırada bulunan Apple’a net bir şekilde meydan okudu. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Cep telefonlarından, akıllı telefonlara geçiş sürecinde yaşanan değişim, pazardaki tüm dengeleri de kökten değiştirmişti.

Geçmişe dönüp baktığımızda, cep telefonu sektörüne hakim isimlerin şu aralar zor günler geçirdiğini görüyoruz. Hatırlanacağı üzere 2000’li yıllarda muazzam bir Nokia rüzgarı vardı. Cep telefonu pazarını adeta tekeline alan Nokia, akıllı telefon pazarında ise yeni yeni ilk 10’a girmeyi başarmış durumda.

Dünya genelinde en çok telefon satan 10 şirket

Aynı şey Motorola, Panasonic ve BlackBerry gibi cep telefonu pazarında önemli pazar payına sahip olan şirketler için de mevcut.

Nitekim şu an akıllı telefon pazarında da benzer bir değişim söz konusu. Geriden gelen Çinli üreticiler, yavaş yavaş kendilerini hissettirmeye, global pazara hakim olmaya başlamış durumdalar. Bu firmaların başında ise Huawei geliyor.