Huawei Avrupa’da kan kaybına uğradı

Huawei Avrupa’da kan kaybına uğradı

Bir dönem akıllı telefon pazarında fırtına gibi esen Huawei Avrupa’da kan kaybına uğradı. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Huawei , kısa süre öncesine kadar global pazarda zirveye oynuyordu. Fakat son dönemde işler biraz değişti. Malum, Huawei’ye uygulanan ambargolar sonrasında, Çinli üretici cihazlarından Google servislerini kaldırmak zorunda bırakıldı. Hal böyle olunca Huawei’nin satışları ciddi anlamda düştü.

Önce ABD pazarında büyük bir kan kaybı yaşayan Huawei, şimdi de Avrupa pazarından kan kaybına uğradı. Açıklanan son raporlara göre Huawei, Avrupa pazarında en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 5 isim arasında kendisine yer bulamadı.

Huawei Avrupa’da kan kaybına uğradı

Strategy Analytics tarafından açıklanan raporlara göre Avrupa’nın yeni pazar lideri Xiaomi oldu. Çinli üretici yüzde 25.3’lük pazar payı ile Samsung’u bile geride bıraktı. Yüzde 24 pazar payına sahip olan Samsung ikinci sırada kendisine yer bulurken, yüzde 19.2 pazar payı bulunan Apple ise 3. sırada yer aldı.

Son dönemde Avrupa’daki yatırımlarını arttıran Oppo yüzde 5.6 pazar payı ile 4. sırada yer aldı. Çin’in en genç akıllı telefon üreticilerinden biri olan realme ise müthiş bir büyüme yakalayarak yüzde 3.8 pazar payına ulaştı ve ilk 5 içerisinde kendisine yer bulmayı başardı.

İşte 2. elde en çok tercih edilen otomobiller