Huawei, 140 milyon akıllı telefon satışına ulaştı

huaweiii 1

Akıllı telefon piyasasında oldukça emin adımlarla yol alan Çinli Huawei, bu yıl içerisinde 140 milyon akıllı telefon satışına ulaşmayı başardı.

Akıllı telefon pazarındaki çekişmeler hergün çok daha fazla artarak devam ediyor. Bu yarışın içinde ön planda kalmak isteyen üreticiler yaptığı farklı stratejilerle satış rakamlarını arttırarak yüzlerinin gülmesini sağlıyor. Bu üreticilerden biri olan Huawei, bu yıl 140 milyon satış rakamını yakalamayı başardı.

Bu başarıdaki en büyük payda P9 modelinin etkisi büyük. Huawei, çok yakın zamanda Leica ile işbirliğine giderek iyi bir başarıya imza atmıştı. P9 modeli 10 milyon satış rakamını elde etmişti.  Ama şu satış rakamı bile üreticiyi tatmin etmiş değil. Firma 12 milyon rakamını kendine hedef koymuş durumda. Sadece P9 değil, Honor seriside bu payda büyük önem arz ediyor. Sadece Honor 8 serisi dahi 5 milyon rakamını aşmış durumda.

Sonuç olarak geçen yıla oranla yüzde 30 daha fazla ürün satan Huawei, 2017 yılında başarısını arttırarak sürdürmenin peşinde koşacak gibi gözüküyor.

Yeni Assassin’s Creed Nintendo Switch’e de Çıkabilir