Geçtiğimiz çeyrekte en çok akıllı telefon satan üreticiler

apple 1

Geçtiğimiz çeyrekte en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren üreticiler belli oldu. İlk üç diğer çeyreklerde olduğu gibi yine değişmedi. Apple, Huawei ve Samsung en çok sevkiyat yapan isimler oldu.

Dünyaca ünlü analiz firması Counterpoint, 2018’in 3. çeyreğine ilişkin akıllı telefon sevkiyat rakamlarını açıkladı. Bu rakamlara göre ilk üçte yer alan isimler yine değişmedi. Bilindiği üzere Samsung çok uzun bir süredir akıllı telefon pazarının zirvesinde yer alıyor. Bu durum geçtiğimiz çeyrekte de değişmiş değil.

Huawei, Apple’dan çok sattı!

Genel olarak tabloya bakıldığında “sürpriz” olarak nitelendirebileceğimiz bir sıralamayla karşılaşmıyoruz. Fakat Samsung’un pazar payının yüzde 20’nin altına düştüğü de dikkatlerden kaçmıyor. Güney Koreli teknoloji devi bir zamanlar tek başına pazarın yüzde 30’una hükmediyordu. Çinli üreticilerin güç kazanması, Samsung’un pazardaki payını da aşağıya çekmiş durumda.

Yüzde 19’luk paya sahip olan Samsung’u yüzde 14 ile Huawei takip ediyor. Çinli üretici son zamanlardaki yükselişini sürdürerek Apple’ı geride bırakmayı başardı. Apple ise yüzde 12 ile Huawei’nin ardından 3. sırada yer alıyor.

Son dönemin yükselen isimlerinden biri olan Xiaomi ise yüzde 9’luk pazar payı ile Oppo ve Vivo’yu geçmeyi başarmış durumda. Xiaomi’nin ardından gelen Oppo’nun pazar payı yüzde 8.9, Vivo’nun pazar payı ise yüzde 8.

Elbette bu tabloda Huawei’nin satış rakamları arasında Honor satışlarının da bulunduğunu ifade edelim. Huawei’nin yan kuruluşu olan Honor da en az Huawei kadar kullanıcı kitlesine hitap eden bir marka.

Nokia Vega tableti ortaya çıktı