Xiaomi Mi 8 videoda ortaya çıktı

xiaomi mi 8

Xiaomi’nin bu ayın sonunda tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli bir videoda ortaya çıktı. İşte çentikli ekran tasarımı ve şeffaf arka paneliyle dikkat çeken Xiaomi Mi 8!

Bilindiği üzere Xiaomi uzun bir süredir yeni amiral gemisi modeli üzerinde çalışıyordu. Bu amiral gemisi modeli geçtiğimiz günlerde kadar hep Mi 7 şeklinde lanse edilmişti. Fakat Çinli üretici tarafından da yayınlanan resmi açıklama sonrasında, telefonun Mi 7 değil Mi 8 ismi ile satışa sunulacağı ortaya çıktı. Peki Xioami Mi 8 nasıl bir tasarımla karşımıza çıkacak? İşte yanıtı.

Xiaomi Mi 8 tasarımıyla fark yaratacak

Öncelikli olarak şunu belirtelim. Mi 7 yerine Mi 8 isminin tercih edilmesinin temel sebebi, bu yıl Xiaomi’nin kuruluşunun 8. yılı olması. Çinli üretici 8 yıl şerefine yeni amiral gemisi modelini Mi 8 olarak isimlendirmek istemiş.

Peki 8. yıla özel olan bu model nasıl bir tasarıma sahip olacak? Son dönemde satışa sunulan akıllı telefon modellerinin pek çoğunda çentikli tasarım çizgisi tercih ediliyor. Görünen o ki Xiaomi’de bu çizgisi bozmak istemiyor. Üstelik Xiaomi, Mi 8’de Apple’ın iPhone X’te kullandığı FaceID teknolojisine benzer bir teknoloji de kullanacak. O yüzden Mi 8’deki çentiğin boyutu neredeyse iPhone X’in ki kadar geniş. Dolayısıyla Mi 8’in fazlasıyla iPhone X’i andırdığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Keza ortaya çıkan son video da bu durumu net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Xiaomi Mi 8 çıkış tarihi netleşti