Huawei Mate X2 ile tarz değişikliğine gitti

Huawei Mate X2

Çin’in en büyük telekomünikasyon firmalarından biri olan Huawei yeni katlanabilir ekranlı modeli Mate X2 ile farklı bir tarza geçiş yaptı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Katlanabilir ekranlı telefon pazarındaki öncü isimlerden biri olan Huawei yakında yeni Mate X modelini tanıttı. Hatırlanacağı üzere Çinli üretici 2019 yılında Mate X modelini satışla çıkarmıştı. Geçtiğimiz yıl ise Mate Xs modeli raflardaki yerini aldı. 2021’de gelecek olan model ise Mate X2 ismini taşıyacak. Peki Mate X2 nasıl bir tasarım çizgisine sahip olacak.

Öncelikle şunu hatırlatmamız gerekiyor. Şimdiye kadar satışa sunulan 2 Mate modelinde de benzer bir tasarım çizgisi vardı. Enine açılan modellerde dışa doğru katlanan ekran tasarımına yer verilmişti. Görünen o ki Mate X2 ile Huawei’nin tasarım çizgisi de değiştirdi.

Huawei Mate X2 ile tarz değişikliğine gitti

Şu sıralar Çinli üretici için işler pek de yolunda gitmiyor. Özellikle Avrupa pazarında Huawei’nin satışlarının önemli ölçüde düştüğü belirtiliyor. Böyle bir ortamda Çinli şirketin maliyeti ve fiyatı aşağıya çekmesi doğru bir hamle olacaktır.

Zira Mate Xs ülkemizde 30.000 TL gibi absürt bir fiyattan satışa çıkmıştı. Muhtemelen bu fiyata çok fazla Xs satılmamıştı. Keza Google servislerinin bulunmadığı bir Mate modeline bu kadar para vermek çok da doğru bir aksiyon olmayabilir.

Mate X2’nin içe katlanır yapısıyla daha cazip göründüğü inkar edilemez bir gerçek. Bu modelin başarılı olup olmayacağı ise şimdilik soru işareti.

Huawei inovasyon liderliğini konuşturdu