55W SuperCharge teknolojisi Mate X’e özel olacak

Ekran Resmi 2019 02 27 10.31.39

Huawei’nin katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Mate X ile tanıttığı 55W’lık SuperCharge teknolojisinin diğer modellere gelmeyeceği ortaya çıktı. İşte detaylar.

Mobil Dünya Kongresi’nde sahne alan üreticilerden biri olan Huawei, bir süredir üzerinde çalıştığı katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli Mate X’i tanıtmıştı. Tasarımı, dinamikleri ve kullanımı ile dikkatleri üzerine çeken Mate X’in yeni bir hızlı şarj teknolojisi ile gelmesi de odak konulardan birisiydi.

Huawei’nin 2299 euro değer biçtiği Mate X, 55W’lık SuperCharge teknolojisini destekliyordu. Bu teknoloji sayesinde telefon 0’dan yüzde 80 şarj oranına kısa sürede ulaşabiliyordu. iPhone XS Max’a oranla yüzde 600 daha hızlı şarj olan Mate X bu yönüyle de tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Süper hızlı şarj Mate X’e özel kalacak

55W’lık SuperCharge teknolojisinin önümüzdeki dönemde tanıtılacak olan Huawei P30 ve Huawei P30 Pro modellerinde kullanılıp kullanılmayacağı da büyük merak konusuydu.

Bu hususta bir açıklama yapan Çinli üretici, 55W’lık SuperCharge teknolojisinin şimdilik yalnızca Mate X’te yer alacağını belirttiler. Muhtemelen yeni P serisi modelleri 40W’lık hızlı şarj teknolojisini destekleyecektir.

Görünen o ki Huawei, Mate X’i her yönüyle diğer modellerinden üstün tutmak istiyor. Herşeye rağmen 2299 euro’luk fiyat etiketiyle Mate X’in başarılı olması pek de mümkün değil. Fakat Huawei de aynı Samsung gibi katlanabilir ekranlı modelini belli bir kesime pazarlama derdinde olabilir. Sonuç olarak katlanabilir ekranlı modellerde pazarın lideri kim olacak, bunu yakında öğreneceğiz.

Apple Türkiye indirim için hazırlanıyor