Huawei Mate X3’ün ekran boyutu belli oldu

Huawei Mate X3

Huawei’nin 23 Mart’ta resmen tanıtacağı yeni katlanabilir telefonu Huawei Mate X3’ün ekran boyutu çıkışına bir hafta kala netlik kazandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Huawei, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bir yandan P60 serisinin çıkışına hazırlanan şirket, bir yandan da katlanabilir telefonunu kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Son dönemde çeşitli sızıntılarla karşımıza çıkan Huawei Mate X3, bugün yeni bir sızıntıya daha konu oldu. Bu son gelen bilgilerle birlikte telefonun ekran boyutu da netlik kazandı.

DSCC CEO’su Ross Young tarafından paylaşılan bilgilere göre Huawei Mate X3’ün katlanabilir ekranı 7.85 inç olacak. Bu da telefonun katlanabilir ekranının öncülü olan Mate X2’nin ekranından 0.15 inç daha küçük olacağı anlamına geliyor. Ancak telefonun dış yüzündeki ekranın boyutu Mate X2 ile aynı kalıyor. Dış ekranın büyüklüğü Mate X3’te de 6.45 inç olacak.

Huawei Mate X3 2

Öte yandan DSCC CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre Mate X3, Huawei’nin Ultra Thing Glass (UTG) teknolojisi kullanan ilk akıllı telefonu olacak. Adından da anlaşılacağı üzere ultra ince bu ekran camı BOE tarafından üretilecek. Ross Young’ın bu iddiaları henüz Huawei tarafından onaylanmadı. Ancak bu bilginin netlik kazanması için çok fazla beklememiz gerekmeyecek. Çünkü Huawei, yeni katlanabilir telefonunu önümüzdeki hafta resmi olarak tanıtacak. Telefonun tanıtılacağı etkinlik için 23 Mart tarihi resmi olarak açıklandı. Çin’de düzenlenecek bu etkinlikte hem Mate X3 hem de P60 serisi resmen tanıtılacak.

Volkswagen’den elektrikli otomobillere dev yatırım