5G teknolojisi hakkında bakanlık açıklama yaptı: Kritik günlere giriyoruz

Milli 5G

Son zamanlarda daha fazla adı geçen 5G teknolojisi hakkında bakanlık önemli açıklamalar yaptı. Hadi gelin onların açıklamalarına ve diğer tüm detaylara birlikte bakalım.

5G teknolojisi hakkında son zamanlarda çok fazla açıklama ortaya çıktı. Özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklama son derece önemliydi. Birçok kişi bu projenin geciktiğini söyledi. Hatta hatırlayacağınız üzere 4.5G ilk kurulduğu zaman Türkiye’nin 5G sistemine daha hızlı geçeceği söylenmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı işte tam olarak bu konuya değindi. Projenin gecikmesinin nedeni olarak milli ve yerli teknolojilerin geliştirilmesi gösterildi. Ona göre bu tür teknolojiler çok fazla zaman ve emek istediği için haliyle gecikebiliyor. Özellikle TÜBİTAK sürecin içerisinde aktif rol alıyor.

Çalışmalar sonucunu vermek üzere

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında baz istasyonu ve özel yazılımların neredeyse tamamlanmak üzere olduğu söylendi. Bu projenin kritik parçalarının tamamen yerli ve milli olduğu ifade edildi. Ayrıca çalışmalarda sona çok yaklaştıklarını da belirtti.

5G teknolojisi hakkında
Her ne kadar bakanlık tarafından bu tür olumlu açıklamalar yapılsa bile yine de 5G için bir süre daha bekleyebiliriz. Gelişmiş ülkelerde bile bu tür teknolojiler henüz tam olarak rayına oturmadı. Bu nedenle Türkiye’de böyle bir teknolojinin tam olarak oturtulması biraz daha zaman alacak gibi görünüyor.

Bir dönem Huawei tarafından adeta ele geçirilen 5G piyasası şimdilerde birçok ülke tarafından yürütülüyor. Özellikle de Kuzey ülkelerinde bu projenin çok daha fazla kullanıldığı ifade ediliyor. Dünyanın henüz çok büyük bir bölümünde bu teknoloji ne yazık ki kullanılamıyor.

5G teknolojisinde lider ülke belli oldu

Peki siz 5G ile alakalı ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.