Huawei Mate X2 S-Pen desteğiyle gelecek

huawei mate

Huawei’nin katlanan ekranlı yeni modeli hakkında ilk bilgiler gelmeye başladı. İşte Huawei Mate X2 hakkındaki ilk detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei, bu yılın başlarında katlanabilir ekrana sahip ilk modelini tanıtmıştı. Huawei Mate X ismiyle tanıtılan model Samsung’un aksine dışa doğru katlanan bir yapıya sahipti. Bu sayede Mate X katlandığında da çift ekranlı yapısını koruyordu.

Henüz Mate X global anlamda satışa sunulmadan Huawei Mate X2 hakkında ilk detaylar gelmeye başladı. Sızdırılan bilgilere göre Çinli üretici yeni katlanabilir ekranlı modelinde S-Pen desteğine de yer verecek. Üstelik kalem Galaxy Note modellerinde olduğu gibi gövdenin içerisinde muhafaza edilecek.

huawei mate x2

Şimdilik Mate X2 hakkında sızdırılan tek bilgi bu. Çinli üreticinin telefonun tasarımında bir değişikliğe gidip gitmeyeceği bilinmiyor. Malum, katlanabilir ekranlı modeller, tasarım konusunda biraz sıkıntılı. Çünkü katlanma mekanizmasındaki menteşeler, zamanla üreticilere farklı sorunlar çıkarabiliyor.

Mate X’in satışa sunulmasında bu kadar geç kalınması da menteşe kaynaklı bir dizi soruna bağlanabilir. Elbette bu konu hakkında Huawei’den resmi bir açıklama gelmediğini de belirtmemiz gerekiyor.

Düşük fiyatlı Galaxy Fold geliyor