Huawei hala Mate X üzerinde çalışıyor

huawei mate

Huawei yaklaşık olarak 5 ay önce Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Mate X üzerinde çalışmaya devam ediyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Teknoloji sektörünü az çok yakından takip edenlerin de hatırlayacağı üzere Huawei katlanabilir ekrana sahip ilk akıllı telefon modeli olan Mate X’i yaklaşık olarak 5 ay önce gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmıştı.

Dışa doğru katlanabilen yapısı sayesinde Galaxy Fold’a nazaran daha geniş bir yapıya sahip olan Mate X için hala çıkış tarihi netleşmiş değil.

Mate X başka bir bahara mı kaldı?

Çinli üreticinin yetkili isimlerinden biri olan He Gang’ın söylemlerine bakacak olursak, Huawei hala Mate X üzerinde çalışmayı bitirmemiş.

Gang, kullanıcılara tamamen kusursuz bir Mate X deneyimi sunmak istediklerini ve bunun için de çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı. Huawei’nin yetkili ismi Mate X’i optimize edip, mükemmelleştirmekle meşgul olduklarını belirtti.

Huawei P30 Pro ve Sony A6400 karşı karşıya!

Elbette yaşanan bu gecikmede Samsung’un Galaxy Fold ekranlarında yaşadığı sorunun da büyük bir etkisi var. Huawei cephesi her ne kadar bu tezi kabul etmese de rakibi ile benzer bir duruma düşmemek için işi sıkı tutuyor.

Sonuç olarak Mate X’in Eylül ayında satışa sunulacağı belirtilmişti. Elbette mevcut şartlar altında bu tarihin “kesin” olduğunu söylemek güç. Zira MWC sonrası bir daha Mate X’ten haber alamadık. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.