Huawei Mate X satışları ne durumda?

Mate X

Akıllı telefon alanında önemli bir etki yaratmayı başaran Huawei Mate X satışları hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyorum. Şirket bu akıllı telefonunu herhangi bir Google uygulaması ve Android desteği olmadan kullanıcılara sunuyor. İşte Huawei Mate X ile ilgili haberimizin detayları.

Samsung ve Huawei şirketleri akıllı katlanabilir telefonlar konusunda rekabet etmeye başlamışlardı. Ancak Google tarafından yapılan son bir hamle ile birlikte Huawei büyük problemlerle karşı karşıya kaldı. Bazıları şirketin artık akıllı telefon üretemeyeceğini söylese bile, Huawei bunu her defasında aşmayı başardı. Şimdi ise Huawei Mate X ve Galaxy Fold modelleri adeta satış yarışında.

Huawei Mate X satışları beklenenin üzerinde

Galaxy Fold; ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Hindistan, Güney Kore ve birkaç Avrupa ülkesinde satışa sunuldu. Huawei ise bu yeni akıllı telefon modelinde Google servisleri olmadığı için sadece Çin’de satış gerçekleştirdi.

Huawei Mate X satışları artiyor

Tüm bu aksiliklere rağmen Huawei Mate X her ay 100 bin civarında satış gerçekleştirmeyi başardı. Bu gerçekten de beklentilerin çok daha ötesinde bir gelişmeydi. Galaxy Fold, yaklaşık olarak 2.000 dolar (11.700 TL) gibi bir fiyata satılırken Mate X, yaklaşık olarak 2.400 dolar (14 bin TL) fiyatına sahip. Aslında bu bile Mate X için önemli bir dezavantajdı.

Tüm bunlara rağmen Huawei şirketi pes etmedi ve katlanabilir akıllı telefonunu büyük oranda sattı. Şirketten hiç beklemeyen bu performans hisse değerlerinde de artış sağladı. Sizce Huawei şirketi tarafından çıkarılan katlanabilir telefon modeli daha iyi bir satış performansı sunabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere ulaştırabilirsiniz.

Huawei openEuler OS işletim sistemi ile tanışın