Space X kargo mekiğini uzay istasyonuna gönderdi

SpaceX bu gece ilk

Uzay konusunda çalışmalar devam ediyor. Uzay roket üreticisi Space X, Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) donanım, deney ve ihtiyaç malzemeleri taşıyan Dragon kargo kapsülünü Falcon 9 Block 5 roketi ile uzaya gönderildi.

Elon Musk her ne kadar büyük cezalar alsa ve gözden düşse de firmaları tüm gazla çalışmalarına devam ediyor. NASA‘nın Ticari Tedarik Hizmetleri sözleşmesi kapsamında 18’inci ticari görevine çıktı. UUİ tarafından çalışılan deneyler için malzeme ve görevli astronotların uzaydaki ihtiyaçlarını taşıyan kargo mekiğinde ayrıca “Uluslararası Demirleme Adaptörü-3” adı verilen, görevlerde uzay mekiklerinin istasyona müstakil demirlemelerine olanak sağlayan donanımın da bulunduğu kaydedildi.

nasa2

Kargoda Oyun Hamuru da Var

UUİ; NASA, Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansının ortak projesi. UUİ‘de farklı ülkelerden 6 kişilik mürettebat dönüşümlü görev yapıyor. Bu mürettebat için gerekli donanımlar da kargolanmış olacak. Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek kargo aracında çeşitli deneylerde kullanılmak için bir futbol topu ve Slime olarak adlandırılan polimer malzemeden yapılan yeni nesil bir oyun hamuru da yer alıyor.