Huawei global telefon pazarına geri dönüyor

Huawei Mate 60 Pro

ABD’nin yaptırımları yüzünden bir süredir Çin’e hapsolmuş olan Huawei, yeni Mate telefonlarıyla birlikte global telefon pazarına dönmeye hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi Huawei bir dönem akıllı telefon pazarının yükselen yıldızı konumundaydı. O dönemde Çin çıkışlı telefon üreticilerine öncülük eden şirket, sadece Çin pazarında değil global akıllı telefon pazarında da kayda değer bir pazar payına ulaşmıştı. Ancak Çin ile Amerika arasındaki gerilimin de etkisiyle ABD’nin şirkete karşı tavır alması ve sıkı yaptırımlar uygulaması Huawei’ya ciddi bir çelme taktı. O günden sonra global pazarda başarılı olma şansı pek kalmayan şirket, bu yüzden küçülmek zorunda kaldı ve bugüne kadar faaliyetlerini büyük ölçüde kendi bölgesiyle sınırlı tuttu. Ancak görünen o ki bu durum çok yakında değişebilir.

Huawei, en büyük Çinli rakibi lisans anlaşması imzaladı

Hatırlayacağınız üzere şirket geçtiğimiz hafta Mate serisinden üç telefon birden çıkardı. Bu telefonların her üçü de 5G desteğiyle geliyordu. Şimdi Çin medyasında birden fazla kaynak tarafından paylaşılan bilgiler, şirketin bu telefonlarla birlikte global akıllı telefon pazarına geri dönmeyi planladığını gösteriyor.

IT Home’un Huawei içinden aldığı bilgilere göre şirket bu üç yeni Mate modeliyle ilk olarak Çin’de temelleri attıktan sonra Çin dışına çıkmak için de ilk adımları atacak. Böylece şirket yaptırımlarla belinin bükülmesinden yıllar sonra global akıllı telefon pazarında şansını bir kez daha deneyecek. Şirketin global pazara ilk adımı tam olarak ne zaman atacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak bunun yakın gelecekte gerçekleşmesi bekleniyor.

iPhone 15 resmen tanıtıldı; İşte merak edilen tüm detaylar