Sevilen Assassin’s Creed oyunu Steam’e geri dönüyor

Assassin's Creed Black Flag

Geçtiğimiz günlerde Steam’de kaldırılması spekülasyonlara sebep olan Assassin’s Creed: Black Flag, çok yakında platforma geri dönecek.

Assassin’s Creed serisi şu sıralar daha çok yeni oyunu Mirage ile gündeme geliyor olsa da kısa süre önce eski bir oyunuyla da gündemi meşgul etti. Bu popüler serinin en sevilen oyunlarından olan Black Flag, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde Steam’den kaldırıldı. Oyunun bir anda Steam’den kaldırılmış olması, çeşitli spekülasyonlara sebep oldu. Bunların başında ise Ubisoft’un Black Flag Remake’i çıkarmaya hazırlandığı, bu yüzden de oyunun eski versiyonunu Steam’den kaldırdığı iddiası geliyordu. Ancak Ubisoft’un bu hafta yaptığı açıklama, aslında yaşananların çok daha basit bir açıklaması olduğunu gösteriyor.

Ubisoft, Assassin’s Creed: Black Flag’in artık Steam’den satın alınamıyor olmasının kasıtlı olarak yaptıkları bir şey olmadığını, sadece teknik bir hata yüzünden oyunun bir süre Steam’den alınamadığını açıkladı. Stüdyo ayrıca oyunun çok yakında platforma geri döneceğini de duyurdu.

ac 4 black flag

2013 yılında çıkan ve oyunseverlere bir korsan oyunu deneyimi de yaşatmasıyla beğeni toplayan Assassin’s Creed: Black Flag, çıkışından yıllar sonra hala serinin en çok oynanan oyunları arasında yer alıyor. Bu da Ubisoft’un oyunun bir remake’ini yapma ihtimalini arttırıyor. Ancak görünen o ki böyle bir proje henüz şekillenmiş değil. Çünkü Ubisoft’un bu son açıklaması, Black Flag’in eski sürümünün bir süre daha Steam’de kalacağını gösteriyor ki bu da remake için bekleyenler açısından pek de umut verici bir gelişme değil.

iPhone 15 resmen tanıtıldı; İşte merak edilen tüm detaylar