iPhone 12 radyasyon yaydığı için yasaklandı

iPhone 12

Fransa bu hafta sürpriz bir karara imza atarak iPhone 12 satışlarını durdurdu. Bu kararın gerekçesi ise telefonun fazla radyasyon yayması.

Apple bu hafta iPhone 15 serisini tanıttığında iPhoneların bütün hafta gündemi meşgul edeceğini umuyordu muhtemelen. Nitekim öyle de oldu. Ancak Apple’ın umduğunun aksine iPhone bu hafta sadece iyi haberlerle gündemde değil. Çünkü bu hafta Fransa’da alınan bir karar, Apple akıllı telefonlarının güvenliğine dair soru işaretleri yaratmış durumda.

Fransa, bu hafta başında sürpriz bir karara imza atarak ülkedeki iPhone 12 satışlarını durdurdu; Bununla da kalmayıp 2020 yılından beri satışta olan ve bugüne kadar milyonlarca satan telefonun toplatılması gerekip gerekmediğini görmek için bir soruşturma başlattı. Tüm bunların sebebi ise iPhone 12 tarafından yayılan elektromanyetik radyasyonun belirlenen sınırın üstüne çıkmış olması. Fransa’da başlatılan bu soruşturma, tüm dünyada Apple’ın başını ağrıtabilir.

iPhone 12

Fransa’da telekomünikasyon araçlarını denetleyen kurum olan ANFR, iPhone 12 tarafından yayılan elektromanyetik radyasyonun toplum sağlığına zararlı olabileceğini tespit etti. Bunun üzerine sadece telefonun ülkedeki satışlarını durdurmakla kalmadı, aynı zamanda Apple’dan da bu sorunu çözmesini istedi. Eğer Apple önümüzdeki haftalarda yayınlayacağı bir yazılım güncellemesiyle bu sorunu çözemezse, Fransa şirketin tüm iPhone 12’leri piyasadan toplatmasını isteyebilir.

Apple ise BBC’ye verdiği demeçte, ANFR’ın bu kararına resmi olarak itiraz ettiklerini, gerek Apple laboratuvarlarında gerekse üçüncü parti laboratuvarlarda yapılan testlerin, belirlenen sınırların üzerinde bir elektromanyetik radyasyon salınımının olmadığını gösterdiğini vurguladı. Ayrıca telefon diğer tüm ülkelerde denetimlerden başarıyla geçtiğine dikkat çekildi.

iPhone 15 resmen tanıtıldı; İşte merak edilen tüm detaylar