Huawei, ABD pazarı için kolları sıvadı

huawei 4

Akıllı telefon pazarındaki rekabet gün geçtikçe daha da kızışıyor. 2016 verilerine baktığımızda global anlamda en fazla akıllı telefon satan firmaların sırasıyla Samsung, Apple ve Huawei olduğunu görüyoruz. Bu üç ismi Oppo ve Vivo takip ediyor. Bilindiği üzere Samsung ve Apple ağırlıklı olarak Amerika ve Avrupa pazarına hitap ederken, Huawei ise Asya pazarını elinde tutuyor. Fakat Çinli üretici, şu aralar gözüne Amerika pazarını da kestirmiş durumda.

Huawei, Apple ve Samsung’u tahttan indirecek

Amerika pazarındaki son satış verilerine baktığımızda Apple’ın açık ara önde olduğunu görüyoruz. Onun hemen ardından ise Samsung geliyor. Bu ikiliyi LG, HTC ve Motorola gibi isimler takip ediyor.

Global pazarda en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 3. isim olan Huawei, Amerika’da ilk 5’e bile giremiyor. Bu durumu değiştirmek isteyen Çinli üretici, bazı stratejik hamleler yapma niyetinde.

Bazı analisteler, Huawei’nin düşük kar marjı ile Amerika pazarında kısa sürede önemli bir trend yakalayabileceğini düşünüyor. Zira Çinli üreticinin en son tanıttığı amiral gemisi modeli Mate 10, özellikleri baz alındığında beklentileri fazlasıyla karşılayabilen bir cihaz.

Amerika’da Samsung’un amiral gemisi modelleri 700-800 dolar bandından satılmakta. iPhone X’in fiyatı ise 999 dolar. Doğal olarak Huawei’nin bu pazarda hızlı bir şekilde yükselmesi için Mate 10’u 600 dolar bandından satması gerekiyor.

Bir diğer yol ise Amerika’daki büyük operatörlerle anlaşmak. Bakalım Çinli üretici hangi yolu tercih edecek? Bekleyip göreceğiz.

Samsung amiral gemisi modellerini güncelledi