HTC Haziran ayı gelirleri herkesi şaşırttı

HTC akilli telefon

Bütün şirketlerin 2. çeyrek gelirlerini açıkladığı şu sıralar, HTC Haziran ayı gelirleri de sonunda ortaya çıktı. Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, yatırımcıları için umut olabilecek verilere yer verdi. İşte HTC ile ilgili umut verici haberimizin detayları.

HTC yıllık olarak değerlendirildiğinde düşüş hemen fark edilebiliyor. Ancak Haziran ayındaki bu performansı açıkçası pek beklenmiyordu. HTC yalnızca Haziran ayı içerisinde 44 milyon dolar gelir elde ederek büyük şaşkınlık yarattı.

HTC Haziran ayı gelirleri daha iyi günler için işaret

Son 6 ay değerlendirildiğinde şirketin 184 milyon dolar gibi bir gelir elde ettiği ortaya çıkıyor. Bu rakam şirketin beklentisinin %94 oranında daha fazlası. Her ne kadar Haziran rakamı olumlu değerlendirilse bile, yine de yıllık geliri %34 gibi bir düşüş yaşadı.

htc yeniden kar etti

Bilindiği üzere HTC, akıllı telefon üreticileri arasında en fazla düşüş yaşayan kuruluşlardan birisi. Yıllık artışı son defa 2017 yılında HTC U11 modeli ile gerçekleşen şirket, bir daha asla gelirlerini artıramadı.

Şirket tarafından bir ay önce duyurulan Desire 19+ modeli, büyük umut veriyor. Eğer şirket bu model ile yeniden yükseliş yakalayabilirse, muhtemelen bunun devamı gelecektir. Peki sizce de HTC, yeniden üst sıralarda kendisine yer bulabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

HTC U11 için Android Pie güncellemesi yayınlandı