HTC Satışlarında Düşüş Var: Mali Rapor

htc 2015 mali raporu

Tayvan’lı popüler akıllı telefon üreticilerinden HTC’nin 2015 yılı ilk iki çeyrek mali raporları açıklandı. HTC 2015’in ikinci çeyreği umutsuz ve kayıp bekliyor. Detayları haberimizde.

htc-2015-mali-rapor

Son iki yıldır mali açıdan oldukça istikrarlı görünen HTC’de düşüş yaşanıyor. 2015’in birinci ve ikinci çeyreğine ait yayınlanan mali raporlara göre satışlarda bir azalma eğitimi görülüyor. Bu azalma eğilimiyle birlikte gelirde düşüş beklentisi arttı. Akıllı telefon pazar paylarında daima stabil veya ufak ilerlemeler kaydeden HTC, Haziran ayının sonu itibariyle bir önceki aydan daha az gelir bekliyor. 2015’in ilk çeyreğini 41 Milyar Dolar gelir ile kapatan HTC’nin Haziran ayı sonunda beklediği gelir 33-36 Milyar Dolar seviyesinde.

Sorunun kaynağı olarak HTC’nin satabileceğinden çok sipariş vermesi gösteriliyor. HTC One M9’un satışlarında, bir önceki model olan HTC One M8’in satışlarına göre bir azalma söz konusu. Çin’den gelen bilgilere göre HTC, One M9 siparişlerinin yüzde 30’unu iptal etti. Satışlarının düşüşü engellenmezse HTC’nin başka yollara başvurması gerekiyor. Daha önce firmanın CEO’su tarafından açıklamaya göre M serisi yenilecek ve Ekim 2015’te HTC yeni modellerini duyuracak.

Samsung Galaxy S6’yı Uzay’dan Dünya’ya attılar!