HTC’ye Talip Çıktı!

HTC One 360 Wide2

Çin ve Tayvan merkezli bilişim siteleri, Tayvanlı üretici HTC hakkında ilginç bir söylenti paylaştı. Peki bu söylenti ne ve resmi kaynaklar konu hakkında nasıl bir yorumda bulundu?

Tayvanlı üretici, şu anda akıllı telefon pazarının yüzde 3’ünü elinde tutuyor. 2013 yılında piyasaya sürülen HTC One, pek çok teknoloji yayını tarafından, yılın en iyi akıllı telefonu ünvanına layık görüldü. Ne var ki, HTC’nin gelirleri, 2013 yılında 500 milyon dolar seviyesinde gerileyerek 2.76 milyar dolar seviyesine gelirledi karlar ise 820 milyon dolardan 603 milyon dolar civarına düştü.

0

Uzakdoğulu haber kaynaklarına göre Çinli şirket Lenovo, HTC’ye ortaklık teklif etti. Fikir Lenovo’nun notebook ve netbook pazarlarındaki ustalığını, HTC’nin tablet ve akıllı telefon pazarındaki becerisi ile birleştirmek. Ne HTC yöneticileri, ne de Lenovo’nun büyük hissedarları konuyla ilgili yorum yaptı. Ancak gelecek haftalarda, birleşmenin detayları ile ilgili açıklama yapılacağı dedikoduları, teknoloji dünyasında dolaşıyor.