Hangi HTC modellerinin Android Pie Güncellemesi alacağı açıklandı

Android pie

Huawei ve Samsung gibi şirketlerin büyük atağa kalkmışken HTC modellerinin gelişme kaydedememesi şirketi zor durumda bırakıyor. Yine de HTC yarışa devam ettiğini göstermek için hangi cep telefonlarına Android Pie güncellemesi getireceğini zaman çizelgeleriyle birlikte sonunda açıkladı.

Birçok akıllı telefon üreticisinin adeta ürün bombardımanı yaptığı son dönemlerde HTC, ürün çıkarmamakla beraber mevcut modellerinde de çoğu zaman güncelleme yapmıyor. Şirket resmi twitter adresi üzerinden, hangi modellerinin Android Pie güncellemesi alacağını detaylandırdı.

HTC modellerinin güncellenmesi ne zaman gerçekleşecek?

HTC tarafından yapılan açıklamaya göre; ilk etapta 3 farklı ürün Android Pie günecellemesi alacak. Bu modeller arasında U11, U11+ ve U12+ bulunuyor. Tüm bu ürünler, Nisan-Haziran sonuna kadar güncellenmiş olacak.

HTC u11

HTC firması zaten kısa bir süre önce, böyle bir güncelleme yapacağının sinyallerini vermişti. Tarih konusunda net açıklamalar yapmayan şirket kafa karışıklığına sebep olmuştu. Android Pie güncellemesi şu an oldukça popüler. Google, en alt segmentteki cep telefonlarına bile bu güncellemeyi götürmeye çalışıyor. Samsung’un da bu konuda bir hayli çalışkan olduğunu söyleyebilir. Hatta Samsung, J serisi modellerinde de bu güncellemeyi getirmeye çalışıyordu.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre; Mayıs ayının sonlarında U11 modeli ilk güncellemeyi alacak. Haziran ayında ise U11+ ve U12+ modelleri bu güncellemeyi alacak. Tarihler konusunda nokta atışı bir gün vermeyen HTC, Haziran sonuna kadar güncellemeleri tamamlamış olacak. Bu güncellemeyi aldığınızda, yaşadığınız deneyimleri bizimle paylaşmayı unutmayın.

Orta segment HTC modeli performans testinde ortaya çıktı