Horizon Zero Dawn dizisi geliyor

Horizon Zero Dawn sistem gereksinimleri

Bugün düzenlenen Sony Business Briefing etkinliğinde, Netflix’in Horizon Zero Dawn serisinden uyarlanan bir dizi hazırladığı açıklandı.

Bildiğiniz gibi Hollywood yıllarca oyunları sinemaya uyarlamak için pek çok denemede bulundu ama bunlardan pek azı başarılı oldu. Resident Evil ve Silent Hill gibi birkaç oyun uyarlaması gişede başarı yakaladı ama genelde sonuç hüsran oldu. Assasin’s Creed ve Warcraft gişede aradığını bulamayan oyun uyarlamalarının ilk akla gelenleri.

Sinema dünyasındaki oyun uyarlamalarının sayısı eskiye göre azalmış durumda. Ancak Netflix ve Amazon gibi platformların yükselişiyle birlikte bu kez de oyunlardan uyarlanan dizilerin sayısı artıyor. Bildiğiniz gibi Resident Evil ve The Last of Us gibi diziler yakında izleyici ile buluşacak. Ancak oyunlardan uyarlanan diziler bunlarla da sınırlı almayacak. Her gün yeni bir oyun uyarlaması haberi geliyor. Amazon’un God of War ve Fallout dizileri için düğmeye basmasının ardından bu kez de Netflix’ten benzer bir hamle geldi. Netflix, beğeni kazanan Horizon Zero Dawn oyunundan uyarlanacak bir dizi için hazırlıklara başladı.

horizon zero dawn header 31

Sony Business Briefing konferansı sırasında gerçekleşen soru cevapta hazırlık aşamasındaki oyun uyarlamaları hakkında konuşan Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, Netflix’in bir Horizon Zero Dawn dizisi hazırladığını resmi olarak duyurdu.

Jim Ryan, aynı etkinlikte Amazon’un da God of War dizisi üzerinde çalıştığını doğruladı. Ayrıca bir Gran Turismo dizisinin da yolda olduğunu müjdeledi.

Jim Ryan, Horizon dizisi hakkında sadece Netflix tarafından hazırlandığı bilgisini paylaştı. Bunun dışında dizi hakkında bir detay vermedi. Dizinin animasyon mu yoksa live-action mı olacağı bilinmiyor ancak live-action olmasını umuyoruz.

Samsung Galaxy M13’ten resmi görseller yayınlandı