Horizon: Zero Dawn Erteleniyor Mu?

Horizondan Yeni Detaylar ve Görüntüler

Bu yıl PlayStation 4’e özel olarak çıkacak oyunların başında Horizon: Zero Dawn geliyordu. Ancak Sony’e yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre oyun bu yıl sonuna kadar yetiştirilemeyecek. Bunun yerine oyunun 2017’nin ilk aylarında satışa çıkacağı söyleniyor.

PlayStation’ın en başarılı serilerinden biri olan Killzone’u geliştiren Guerrilla Games stüdyosu, bu sefer de PlayStation 4 için fark yaratacak bir oyun hazırlıyor. Horizon: Zero Dawn adını taşıyan bu yeni nesil oyun bir süre önce duyurulmuştu. İlginç konsepti ve müthiş grafikleri ile oyun düşkünlerini etkilemeyi başaran Horizon’un bu yıl PlayStation 4 için çıkacak en önemli oyunlardan biri olması bekleniyordu.

horizon_zero_dawn_header_3[1]

Ancak görünen o ki Guerrilla Games ve Sony oyunu zamanında yetiştiremeyebilirler. Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgiler, Sony’nin oyunu daha da geliştirmek istediğini ve bu yüzden oyunun bu yıl çıkmayacağı yönünde. Bunun yerine oyun 2017’nin ilk aylarında satışa çıkacak. Bu erteleme kararında yeni PlayStation 4’ün çıkışının da etkili olduğu söyleniyor. Sony’nin PlayStation 4K veya PlayStation 4 NEO olarak bilinen bu yeni sürümün sunduğu imkanları kullanarak Horizon: Zero Dawn’ı daha da gelişmiş bir oyun yapmak istediği gelen söylentiler arasında.