Honor X40 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

Honor X40i

Honor X40 serisinde yer alan telefonların tanıtılacağı tarih belli oldu. Honor yeni telefonlarını çok yakında kullanıcılarla buluşturacak.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Huawei’nin alt markası olan Honor, orta segment telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Honor X40 serisinin ilk üyesi olan X40i’yi kısa süre önce piyasaya süren Çinli telefon üreticisi, X40 serisinin geri kalanını ne zaman tanıtacağını açıkladı. Honor X40 serisinin geri kalan modelleri, 15 Eylül’de düzenlenecek etkinlikte resmi olarak tanıtılacak. Bu etkinlik Honor X serisinin 10. yıldönümüne denk geliyor.

Honor X40

Çin basınında yer alan haberlere bakılırsa standart X40’ın yanı sıra bir de daha büyük boyutlu X40 Max tanıtılacak. Görünen o ki Honor da Apple’ın yolundan giderek telefonlarının Max versiyonlarını piyasaya sürecek.

Honor, X40 serisindeki yeni modellerin teknik özellikleri hakkında bir bilgi paylaşmadı. Ancak temmuz ayında çıkan X40i’nin özellikleri bizi neyin beklediği konusunda fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Honor X40i, 6.7 inç LTPS LCD ekranla geliyor. FHD+ çözünürlüğündeki ekranın yenilenme hızı ise 60Hz. Telefon, MediaTek’in Dimensity 700 yonga setinden güç alıyor. 7.43 milimetrelik şık bir tasarıma sahip olan telefonun ağırlığı 175 gram.

Telefonun arka yüzünde çift kameralı bir arka kamera sistemi yer alıyor. 50 megapiksellik ana kameraya 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefonun 4000 mAh kapasiteye sahip bataryası 40W hızda şarj edilebiliyor. Yazılım tarafında ise telefon Android 12 işletim sistemiyle satışa sunuluyor.

iPhone 14 Türkiye fiyatları açıklandı