Honor 10 Türkiye’de başarılı olabilir mi?

honor 10

Huawei’nin yan kuruluşlarından biri olan Honor, yeni amiral gemisi modeli ile adeta şov yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Avrupa’da satışa sunulan Honor 10 adeta şov yaptı.

Hali hazırda akıllı telefon pazarının 3 numarası konumunda bulunan Huawei, yan kuruluşlarıyla da oldukça başarılı bir grafik çiziyor. Özellikle Honor tarafına yapılan yatırımlar, şimdiden meyvesini vermeye başladı diyebiliriz. Kısa süre önce Türkiye’de de resmi olarak faaliyetlere başlayan Honor, yeni amiral gemisi modeli Honor 10 ile Avrupa’da kasırga gibi esti.

Uygun fiyatlı Honor 10 adeta yok sattı

Geçtiğimiz yıla kadar daha çok Asya eksenli bir yayılma politikası izleyen Honor, son dönemde Avrupa pazarında daha aktif bir görünüm sergilemeye başladı. Huawei sayesinde hızlı bir yayılma politikası izleyen Çinli şirket, kısa süre içerisinde pek çok ülkede faaliyete geçmeyi başardı. Keza bu ülkelerden birisi de Türkiye.

Avrupa’da pek çok ülkede satışa sunulduktan kısa bir süre sonra tükenen Honor10, hali hazırda ülkemizde satışa çıkmış değil. 400 euro gibi uygun bir fiyat etiketiyle kullanıcıların beğenisine sunulan Honor 10 ülkemizde de muhtemelen 2500TL civarında bir fiyata sahip olacaktır.

Açık konuşmak gerekirse bu fiyatın amiral gemisi seviyesindeki bir model için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Honor’un Türkiye pazarındaki tek handikapı ise henüz çok fazla duyulmuş bir marka olmaması. Honor’un izleyeceği doğru reklam politikaları sayesinde Honor 10’un başarılı bir satış performansına ulaşması pek de imkansız görünmüyor.

Uygun fiyatlı Nokia X6, Türkiye’de de satışa sunulabilir