Honor 20 Pro kamera performansıyla alkış topladı

honor 20 pro 3

Huawei’nin yan kuruluşu olan Honor geçtiğimiz gün yeni amiral gemisi modelini tanıttı. Honor 20 Pro kamera performansıyla da takdir topladı.

Şu aralar teknoloji gündeminin en önemli maddesi Google’ın Huawei’nin Android lisansını iptal etmesi. Malum, Huawei’nin Android lisansını kaybetmesi, akıllı telefon sektöründeki gücünü büyük oranda yitirmesi anlamına geliyor.

Elbette bu durum sadece Huawei kullanıcılarını etkilemeyecek. Honor kullanıcıları da bu yaptırımlardan nasiplerini alacaklar. Fakat tüm bu sancılı ortama rağmen Honor yeni amiral gemisi modelini tanıtmayı ileri bir tarihe ertelemedi.

Çinli üretici geçtiğimiz gün düzenlediği özel bir etkinlikle yeni amiral gemisi modeli Honor 20 Pro’yu tanıttı. Aynı P30 Pro gibi optik zoom özelliğine sahip olan Honor’un yeni amiral gemisi modeli, teknik donanımı ve kamera özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Peki P30 Pro’ya nazaran çok daha ucuz olan Honor 20 Pro, gerçekten kamera anlamında ne kadar başarılı?

Dışarıdan bakıldığında Honor’un yeni modeli ile P30 Pro arasında öyle göze çarpan bir fark görünmüyor. Fakat Huawei’nin amiral gemisi modellerinin kamera kurulumu için Leica ile işbirliği içerisinde olduğunu unutmamak gerekiyor. Nitekim bu fark DxOMark puanlarına da yansımış durumda.

Honor’un üst segmentteki yeni modeli DxOMark’tan 111 puan aldı. Fotoğraf tarafında 117 puan alan cihaz video tarafında ise 97 puanda kaldı. Bu puanlar sonrası P30 Pro ve Galaxy S10 5G’nin ardından 3. sırada yer aldı.

Huawei’ye bir darbe de Microsoft’tan