Hogwarts Legacy 2, Suicide Squad ile Aynı Hataya Düşebilir

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy 2 hakkında yapılan son açıklama oyunseverleri endişelendirdi. Çünkü oyun Suicide Squad: Kill the Justice League ile aynı hataya düşebilir.

Harry Potter’ın büyülü evreninde geçen Hogwarts Legacy oyunu, geçtiğimiz yıl oyunseverlerle buluştu ve büyük ilgiyle karşılandı. 2023 gibi oyun dünyası için dolu dolu geçen bir yılda çıkmış olmasına rağmen rakiplerini gölgede bırakmayı başaran Hogwarts Legacy, 2023’ün en çok satan oyunlarından biri oldu. Bu da bir devam oyununun önünü açmış oldu. Nitekim geçtiğimiz yılın sonunda gelen haberler, Hogwarts Legacy 2 için çalışmaların başladığını gösterdi.

Hogwarts Legacy 2 için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte oyuna dair ilk detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Ancak bu detaylar oyunseverleri pek de memnun etmeyebilir. Çünkü görünen o ki Hogwarts Legacy son dönemin trendine uyacak ve oyunseverlerin pek de sıcak bakmadığı live servisi formatına geçiş yapacak. Warner Bros yöneticisi Jean-Briac Perrette, serinini yeni oyununda live service modeline geçiş yapabileceklerini açıkladı.

Hogwarts Legacy 2

GTA Online ve Warframe gibi yapımlarla zirvesini yaşayan live service modelinde, stüdyolar son halini almış bir oyun çıkarmak yerine, çıkardıkları oyunu yeni içerikler ve etkinliklerle sürekli güncelliyor. Bu da stüdyoların oyunlardan çok daha fazla para kazanmasını sağlıyor. Ancak en son Suicide Squad: Kill the Justice League’de şahit olduğumuz gibi aslında bu türe çok da uygun olmayan oyunlara uygulandığında, sonuç hüsran oluyor. Bu yüzden Hogwarts Legacy 2’nin de böyle bir deneme yüzünden hayal kırıklığına dönüşme ihtimali bulunuyor.

Epic Games’te Haftanın Ücretsiz Oyunu Belli Oldu