Realme 12 Resmen Tanıtıldı

Realme 12

Realme 12 serisi büyümeye devam ediyor. Pro ve Plus modellerinden sonra bu serinin standart modeli de resmi olarak tanıtıldı.

Realme 12+’ı kısa süre önce kullanıcılarla buluşturan Çinli telefon üreticisi Realme, bugün bu serinin standart modelini de resmi olarak tanıttı. Böylece bu serideki telefonların sayısı dörde çıkmış oldu. Hatırlarsanız Pro ve Pro+ modelleri de kısa süre önce piyasaya sürülmüştü.

Realme 12’nin resmi olarak tanıtılmasıyla birlikte telefonun teknik özellikleri de netlik kazanmış oldu. Telefon MediaTek’in Dimensity 6100+ yonga setinden güç alacak. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 6 ya da 8 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı ise 128 GB olacak. Dahili depolama alanı konusunda kullanıcılara ikinci bir seçenek sunulmuyor olsa da kullanıcılar telefonun depolama alanını microSD hafıza kartı ile arttırma şansı yakalayacak.

 

realme 12 2 1

Realme 12, 6.72 inçlik IPS LCD bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Maksimum parlaklığı ise 950 nit. Bu ekranın üzerinde 8 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Arka tarafa geldiğimizde ise karşımıza çift kamera çıkıyor. Bu çift kameranın ana lensi 108 megapiksellik ISOCELL HM6 sensörünü kullanıyor. 3x optik zoom özelliği bulunan bu ana lense 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. 5000 mAh’lık bir bataryadan güç alan telefonun şarj hızı 45W.

Telefon, Realme’nin Dynamic Button adını verdiği özelliğini kullanan ilk model olma özelliğini taşıyor. Bu özellikte, aynı zamanda parmak izi sensörü olarak da görev gören güç tuşu, yedi farklı fonksiyonu yerine getirecek şekilde programlanabiliyor.

Epic Games’te Haftanın Ücretsiz Oyunu Belli Oldu