Hogwarts Legacy şimdiden 12 milyon kopya sattı

Hogwarts Legacy

Çıktığı günden beri çok satanlar listesinin zirvesinden düşmeyen Hogwarts Legacy, daha ikinci haftasında olmasına rağmen şimdiden 12 milyon kopya sattı.

Harry Potter serisinin yaratıcısı olan J.K. Rowling son yıllarda daha çok tepki çeken paylaşımlara gündeme geldiği için, yeni çıkan Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy’nin kullanıcı nezdinde nasıl karşılanacağı konusunda soru işaretleri vardı. Hatta oyun çıkmadan önce örgütlenen bazı gruplar, Harry Potter hayranlarından oyunu boykot etmelerini istiyordu. Bu da oyunun satış rakamları hakkında soru işareti yaratıyordu. Ancak oyun öyle bir çıkış yaptı ki tüm bu soru işaretleri bir anda ortadan kalktı.

10 Şubat’ta oyun severler ile buluşan Hogwarts Legacy, o kadar başarılı bir çıkış yaptı ki en iyimser beklentilerin bile üzerine çıktı. Çıktığı günden beri Steam ve benzeri platformlarda en çok satanlar listesinin zirvesinden inmeyen oyun, satış rakamlarıyla Warner Bros.’un yüzünü güldürdü.

Hogwarts Legacy 10 Şubat 2023'e ertelendi

Dün yatırımcılarla bir araya gelen Warner Bros. CEO’su David Zaslav, oyunun daha şimdiden 12 milyon kopya sattığını ve bu sayede şirkete yaklaşık 850 milyon dolar gelir sağladığını açıkladı. Ayrıca oyunun oynanma süresinin şimdiden 280 milyon saate ulaştığı belirtildi.

Oyunun yakaladığı bu büyük başarı genel olarak tüm Harry Potter ürünlerine olan ilgiyi de arttırdı. Zaslav, oyunun çıkışından bu yana Wizarding World Digital’e yapılan ziyaretlerin yüzde 300 arttığına dikkat çekti. Görünen o ki oyunun yakaladığı bu başarı hem Zaslav’ın hem de Harry Potter hayranlarının seriye olan güvenini tazelemiş durumda.

Gençler Android telefon kullanmaktan utanıyor