Gençler Android telefon kullanmaktan utanıyor

faturasız

Financial Times tarafından yayınlanan rapor, ABD’de gençlerin, özellikle de Z kuşağının iPhone yerine Android telefon kullanmaktan utandığını gösteriyor.

Apple’ın akıllı telefon pazarında rakipleriyle girdiği rekabette elde ettiği en önemli avantajlardan biri, iPhone’u bir tür prestij kaynağına dönüştürmesi oldu. Bugün dünyanın dört bir yanında iPhone kullanmak bir tür zenginlik göstergesi olarak kabul ediliyor. Öte yandan fiyat olarak iPhone 14 ile yarışacak kadar pahalı olsalar dahi Android telefonlara aynı gözle bakılmıyor. Apple’ın kullanıcı nezdinde böyle bir algı yaratması, yıllardır en önemli kozlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Financial Times tarafından yayınlanan son rapor ise Apple’ın yarattığı bu algının özellikle gençler arasında ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor. FT tarafından yayınlanan rapora göre ABD’de yaşayan gençler, özellikle de Z kuşağı Android telefon kullanmaya hiç sıcak bakmıyor. Hatta Android telefon kullanmayı bir tür utanç kaynağı olarak görüyor.

Android telefonlar

Bildiğiniz gibi ABD’de iPhone kullanımı diğer bölgelerdekinin bile çok üstünde. Bu yüzden ülkedeki gençlerin de neredeyse tamamı iPhone kullanıyor. iPhone yerine bir Android modeli kullanan gençler, kendilerini dışlanmış gibi hissediyorlar. Üstelik tablet PC ve akıllı saat gibi diğer ürünlerde de benzer bir durum söz konusu. Kısacası ABD’de genç nesil Apple ürünlerini standart olarak kabul ediyor ve bunun dışına çıkan kişileri sanki Apple ürünlerini elde edemedikleri için Android kullanmak zorunda kalmışlar gibi görüyor. Gençler de bu durumun farkında olduğu için Android telefon kullanmaya utanıyor.

Google Pixel Fold batarya konusunda iddialı olacak