HMD Skyline Tanıtıldı; Yeni Nesil Nokia Lumia 920 Olarak Tanımlanıyor

HMD Skyline

HMD’nin Nokia Lumia 920’den esinlenerek hazırladığı yeni orta segment telefonu HMD Skyline resmi olarak tanıtıldı.

Nokia marka telefonları çıkarmaya devam eden şirket olan HMD Global, bir yandan Nokia ile işbirliğini sürdürürken, bir yandan da kendi yolunu çiziyor. Şirketin kendi markasını taşıyan ilk telefonlar nisan ayında piyasaya sürüldü. HMD daha sonra bunlara yenilerini de ekledi. Üstelik şirketin yakın zamanda hız kesmeye niyeti yok gibi görünüyor. HMD markalı akıllı telefonlarının sayısını hızla arttırmaya devam eden şirket, dün de yeni telefonu HMD Skyline’ı resmi olarak tanıttı. Telefon, Nokia Lumia 920’den esinlenen tasarımıyla dikkat çekiyor.

HMD Skyline gerçekten de Nokia Lumia telefonları epey andırıyor. Telefonun günümüz standardına göre oldukça kalın kalan ekran çerçeveleri ve köşeli tasarımı dikkat çekiyor. HMD, bu nostalji unsurunun kullanıcılar için bir cazibe unsuru olacağını umuyor. Bu taktiğin işe yarayıp yaramayacağını telefon piyasaya sürüldüğünde göreceğiz.

hmd skyline 2 1

HMD Skyline, daha önce gelen sızıntılarda da söylendiği gibi Snapdragon 7s Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB. microSD hafıza kartı ile dahili depolama alanına bir 512 GB daha eklenebiliyor. Telefonda 4600 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 33 W.

Telefon 6.5 inçlik OLED bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 144 Hz. Bu ekranın üzerinde yer alan selfie kamerası ise 50 megapiksel. Skyline orta segment bir telefona göre gayet etkileyici kamera özelliklerine sahip. Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensinin 108 megapiksel. Ona 13 megapiksellik geniş açılı lensle 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

Apple Hisseleri Yeniden Tavan Yaptı