Yeni Nokia modelleri beklentileri karşılayabildi mi?

nokia

#İŞBİRLİĞİ

Bir zamanlar cep telefonu pazarının lider ismi konumunda bulunan Nokia, akıllı telefonlara geçiş sürecini pek de ayak uyduramamıştı. O dönemde Apple, Samsung, LG gibi üreticiler yükselişe geçerken, piyasaya hakim olan Nokia, Panasonic, Siemens gibi isimler ise gerilemeye başlamıştı.

Nokia’nın içerisine girdiği buhran uzun bir süre daha devam etti. Son olarak yazılım sektörünün önemli isimlerinden biri olan Microsoft ile el sıkışan Finli telefon üreticisi bu sefer de Windows Phone kurbanı olmuştu.

Android ve iOS tabanlı telefonların hüküm sürdüğü bir pazarda, Windows Phone ile tutunmaya çalışan Nokia, yine tutunamadı. Son olarak geçtiğimiz yıl HMD Global bünyesinde tekrardan karşımıza çıkan Finli üretici, kısa sürede bir çok modeli satışa sundu. Peki yeni Nokia modelleri beklentileri ne derece karşıladı? İşte bu sorunun yanıtı.

London, United Kingdom - August 24, 2014: Nokia Lumia Windowsphone smartphone display with Welcome Back text. Microsoft has announced that it will stop using Nokia branding on all future mobile phones