Nokia Lumia 920’den Esinlenen HMD Skyline İlk Kez Görüldü

Nokia esintili HMD Skyline

HMD’nin Nokia Lumia 920’den esinlenerek hazırladığı yeni orta segment telefonu HMD Skyline, sızdırılan görselleri sayesinde ilk kez görüldü.

Nokia marka telefonları çıkarmaya devam eden şirket olan HMD Global, bir yandan Nokia ile işbirliğini sürdürürken, bir yandan da kendi yolunu çiziyor. Şirketin kendi markasını taşıyan ilk telefonlar nisan ayında piyasaya sürüldü. HMD daha sonra bunlara yenilerini de ekledi. Üstelik şirketin yakın zamanda hız kesmeye niyeti yok gibi görünüyor. HMD markalı akıllı telefonlarının sayısını hızla arttıran şirket, önümüzdeki günlerde de Nokia Lumia 920’den esinlenen yeni bir telefon çıkaracak.

Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme gelen bu telefon, bugün önemli bir sızıntıya konu oldu. Telefonun sızdırılan görselleri, Nokia Lumia 920’den esinlenen bu telefonu ilk kez görmemizi sağladı. Söz konusu bu telefon, HMD Skyline adını taşıyor.

HMD Skyline 2

HMD Skyline gerçekten de Nokia Lumia telefonları epey andırıyor. Telefonun günümüz standardına göre oldukça kalın kalan ekran çerçeveleri ve köşeli tasarımı dikkat çekiyor. Ancak bunlar tam da Lumia telefonlarında yer alan tasarım detayları. Bu nostalji unsurunun kullanıcılar için bir cazibe unsuru olacağı düşünülüyor. Elbette bunu telefon piyasaya sürüldüğünde göreceğiz ama en azından ilk bakışta HMD Skyline’ın bugünkü diğer telefonlardan ayrıştığı bir gerçek.

HMD Skyline’ın teknik özellikleri hakkında bilinenler kısıtlı. Ancak şu ana kadar gelen bilgilere göre telefon FHD+ çözünürlükte OLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Telefonun Snapdragon 7s Gen 2 yonga setinden güç alması bekleniyor. Gelen bilgilere göre bu yonga setine 8 GB RAM ile 256 GB dahili depolama alanı eşlik edecek.

Telefon kamerasıyla ise iddialı olacak. En azından orta segment bir telefona göre. Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensinin 108 megapiksel olacağı; ona geniş açılı bir lensle 2 megapiksellik bir derinlik sensörünün eşlik edeceği söyleniyor. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel olacak.

Son olarak telefonda 4900 mAh’lık bir batarya bulunacağı, bu bataryanın şarj hızının ise 33 W olacağı söyleniyor.

Amazon Prime Day’de 1300 TL’lik Oyun Ücretsiz Olacak