HMD Atlas’ın Teknik Özellikleri Sızdırıldı

HMD Atlas

Artık Nokia markasıyla değil kendi adıyla telefonlar çıkaran HMD’nin orta segment telefonu HMD Atlas’ın teknik özellikleri netlik kazandı.

Nokia marka telefonları çıkarmaya devam eden şirket olan HMD Global, bir yandan Nokia ile işbirliğini sürdürürken, bir yandan da kendi yolunu çiziyor. Şirketin kendi markasını taşıyan ilk telefonlar nisan ayında piyasaya sürüldü. HMD daha sonra bunlara yenilerini de ekledi. Şirketin telefon seçkisi bugüne kadar tamamen bütçe dostu telefonlardan oluşuyordu. Ancak bu durum çok yakında değişecek. Çünkü HMD, ilk orta segment akıllı telefonu HMD Atlas’ı önümüzdeki günlerde piyasaya sürecek.

Çok yakında resmi olarak tanıtılması beklenen Atlas’ın çıkışının yaklaşmasıyla birlikte telefona dair sızıntılar da sıklaşmaya başladı. Gelen son sızıntıyla birlikte, telefonun teknik özelliklerine dair pek çok detay netlik kazandı.

HMD Atlas

HMD Atlas, 5G destekli Snapdragon 4 Gen 2 yonga setinden güç alacak. Telefonda bu yonga setine 8 GB RAM ile 128 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefonun depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabilecek. Telefon 5500 mAh2lık bir bataryaya sahip olacak.

HMD’nin daha önce çıkardığı Pulse ve Vibe modellerinin aksine Atlas modeli FullHD+ çözünürlükte bir ekrana sahip olacak. Telefonun 6.64 inçlik IPS LCD bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak.

Telefonun ana lensi 48 megapiksel olacak. Ona 5 megapiksellik geniş açılı lens ile derinlik sensörü eşlik edecek. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel olacak.

Apple Intelligence, ChatGPT’den Güç Alacak