Apple Intelligence, ChatGPT’den Güç Alacak

Apple ChatGPT

WWDC 2024’te resmi olarak tanıtılan Apple Intelligence, kullanıcılara yapay zeka desteği sunmak için ChatGPT’nin en son versiyonunu kullanacak.

Bildiğiniz gibi Apple’ın yapay zeka alanında OpenAI ile ortaklık kuracağı ve bu sayede ChatGPT’yi iOS’a entegre edeceği bir süredir konuşuluyordu. Konuyla ilgili açıklamanın ise WWDC 2024’te yapılması bekleniyordu. Tam olarak öyle oldu. Dün teknoloji dünyasını ekran başına kilitleyen WWDC 2024, Apple Intelligence’ın dünyaya sergilenmesine sahne oldu. Apple kullanıcılarının gündelik hayatta pek çok konuda yapay zekadan destek almasını sağlayacak olan Apple Intelligence resmi olarak tanıtılırken, bulut tabanlı bu yapay zeka hizmetinin, ChatGPT’den güç alacağı açıklandı. Üstelik bu ChatGPT, en son versiyon olacak. Yani kısa süre önce tanıtılan ve gelişmiş özellikleriyle çok konuşulan GPT-4o’dan güç alacak.

Apple Intelligence 2

Apple, ChatGPT’yi sadece iOS 18’e değil iPadOS 18 ve macOS Sequoia’ya da entegre edecek. Yani Apple Intelligence sa dece iPhone kullanıcılarına değil, iPad ve MacBook kullanıcılarına da sunulacak.

Öte yandan Siri’nin de bundan sonra ChatGPT’den yararlanacağı açıklandı. Apple’ın akıllı asistanı Siri, gerekli durumlarda ChatGPT’den yardım almak için kullanıcılardan izin isteyecek. Bu izin verildiği takdirde ChatGPT’yi kullanarak Apple kullanıcılarına en iyi şekilde destek sunmaya çalışacak.

Apple yapay zeka alanında rakiplerinin gerisinde kalmış olsa da şimdi OpenAI ile güçlerini birleştirerek bu açığı kapatmış olacak. Hatta zamanla bu ortaklık sayesinde rakiplerinin önüne bile geçebilir.

Yeni Nesil Xbox Geliyor; Microsoft Resmen Duyurdu