Hitman’in stüdyosundan yeni bir oyun geliyor

Hitman

Hitman serisinin arkasındaki stüdyo olan IO Interactive, World of Warcraft ile benzerlikler taşıyan yeni bir RPG oyunu üzerinde çalıştığını duyurdu.

Oyun dünyasının en başarılı serilerinden olan Hitman’in arkasındaki stüdyo olarak adından söz ettiren IO Interactive, bir yandan bu seride yeni işler ortaya koymaya devam ederken, bir yandan da yeni sulara yelken açıyor. 2010’dan beri Hitman serisi dışında bir oyuna imza atmayan stüdyo, sonunda yepyeni bir oyun çıkarmak için kolları sıvadı. Fantezi-RPG türlerinde online bir yapım olacağı söylenen bu yeni oyun hakkında ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı.

IO Interactive, bu hafta bir açıklama yaparak, RPG türündeki bu yeni oyunun yepyeni bir dünyada geçen özgün bir serinin parçası olacağını duyurdu. Öte yandan bu oyunun önümüzdeki yıllarda da büyümeye, genişlemeye devam edeceğini belirtti. Bu son kısım, World of Warcraft gibi yıllar için çeşitli güncellemeler ve ek paketlerle büyüyen ve devam eden bir online oyunun yolda olabileceğini düşündürüyor. Zaten stüdyo tarafından paylaşılan ilk tanıtım görseli de Warcraft’ı andırıyor.

project dragon

Daha önce Kane & Lynch ve Hitman gibi daha çok TPS ya da FPS türündeki aksiyon oyunlarına imza atan stüdyo için bu yepyeni bir deneme olacak. Daha önce IO Interactive imzası taşıyan bir RPG oyunu görmediğimiz için ne beklememiz gerektiği konusunda çok fazla doneye sahip değiliz. Ancak tüm zamanların en başarılı serilerinden birine imza atan stüdyonun elinden çıktığı için bu yeni proje de oyun dünyasında heyecan yarattı.

IO Interactive tarafından paylaşılan açıklamada, oyun severlere Dungeons & Dragons benzeri bir deneyim vaat ediliyor. Oyuncuların farklı rollere büründüğü bu masaüstü oyunlardaki deneyimin bir benzerinin yaratılacağı söyleniyor. Farklı rollere bürünen, farklı yeteneklerdeki insanların bir araya gelerek kendilerinden büyük bir güç yaratmaları fikrinin oyunun temelinde yattığı belirtiliyor.

Windows Central, 2021 yılında paylaştığı bir haberde, IO Interactive’in Project Dragon kod adıyla bilinen bir oyun üzerinde çalıştığını iddia etmişti. IO Interactive tarafından bu hafta duyurulan yeni RPG oyununun bu Project Dragon olduğu tahmin ediliyor. Eğer bu tahminler doğruysa, Microsoft da bu projenin bir parçası demektir. Çünkü o dönemde paylaşılan bilgiler de Microsoft’un da bu projeye dahil olduğu belirtiliyordu.

Elon Musk kendi “sansürsüz” ChatGPT’sini geliştiriyor