Diablo 4’te özel ödüller olacak

diablo 4

Diablo 4 bu senenin en çok beklenen oyunlarından birisi. Yıllardır geliştirme aşamasında olan yapım her yeni videosu ve açıklanan özellikleriyle heyecan yaratıyor. Blizzard, Diablo 2’nin sevilen yanlarını alıp, yeni oyuna ekledi. Ayrıca üçüncü oyunun eleştirilen kısımlarından da uzaklaşıp, 4. yapımı buna göre şekillendirdi. Ünlü oyun stüdyosu beta testinde yer alan oyunculara özel ödüller vereceğini açıkladı.

Blizzard, Diablo 4‘ün beta aşamasında karakterini geliştirip, yeterince ilerleyen oyuncular için özel ödüller kazanacağını duyurdu. Bu ödüllerden bir tanesi kırmızı battaniyeye sarılmış, sevimli kurt yavrusunu içeren sırt çantası. Diablo gibi korkutucu ve karanlık atmosferi olan oyun için tatlı bir kozmetik ödül diyebiliriz.

Kurt yavrusu kozmetiği ödülünü açmak için beta testinde karakteri 20. seviyeye getirmek gerekiyor. Oyuncular bu kozmetik eşya dışında unvanlar da kazanacak.

diablo 4

Blizzard, Diablo 3’ü piyasaya çıkardığı dönemde eleştiri oklarının da hedefi haline gelmişti. 3. oyunda tüm yeteneklerin otomatik açılması eleştirilen noktalardan biriydi. Ayrıca konsol platformuna yönelik olarak oyunun mekaniğinin ilk iki oyuna göre basitleştirilmesi, grafiklerin renkli olması sevilmeyen kısımlar arasındaydı. Blizzard sonradan çıkardığı güncellemelerle Diablo 3’ü zamanla iyi hale getirdi, buna rağmen Diablo 3, Diablo 2’nin oyunun gölgesinde kaldı.

Diablo 4 ise Diablo 2’nin sevilen kısımlarını kendisine katan, Diablo 3’ün eleştirildiği noktalarından uzaklaşan yapıya sahip. 4. oyunda Barbarian, Sorceress, Druid, Rogue ve Necromancer olmak üzere 5 karakter sınıfı yer alıyor. Her karakterin görünümü de özelleştirilebiliyor. Bununla birlikte 4. oyunda seride bir ilk olarak binekler yer alıyor.

Bir süre önce Washington Post tarafından paylaşılan bir haberde, Diablo 4’ün Blizzard’ta krize yol açtığı belirtildi. Blizzard’ın oyunu geciktirmek istemediği ve bunun da fazla mesaiye neden olduğu ifade edildi.

Google yazılımcısından Bing’in yapay zekası hakkında çarpıcı iddia