Hideo Kojima ve NASA birlikte saat geliştirdi

Hideo Kojima saat

Oyun dünyasının en önemli isimlerinden Hideo Kojima ile NASA’nın birlikte hazırladığı Space Ludens adlı kol saati bu hafta satışa çıkıyor.

Yaratıcısı olduğu Metal Gear serisinde ortaya koyduğu işle oyun dünyasının en saygın isimlerinden biri haline gelen Kojima, son olarak da Death Stranding ile oyun dünyasına damga vurmayı başarmıştı. O günden beri bir sonraki projesini heyecanla beklediğimiz Kojima, bir yandan Xbox için hazırladığı yeni oyunu üzerinde çalışmaya devam ederken, bir yandan oldukça sürpriz bir proje için NASA ile güçlerini birleştirdi.

Hideo Kojima ve NASA işbirliği yeni bir saatin ortaya çıkmasını sağladı. İşin ilginci bu saat, böyle bir ortaklıktan bekleneceği gibi bir akıllı saat değil. Kojima ve NASA bunun yerine klasik bir saat hazırladı. Space Ludens adını taşıyan bu kol saati, Kojima’nın şirketinin maskotu olan Ludens’ten esinlenerek hazırlandı. Dijital uzayı keşfeden bir astronot olan Ludens’tan esinlenen bu kol saatinin tasarımıyla Ludens’in uzay kıyafetini andırıyor. Akıllı saatin gri, beyaz ve altın rengi tasarımının içinde NASA logosu da dikkat çekiyor.

nasa space ludens

NASA ve Kojima Productions ortaklığında satışa sunulacak olan Space Ludens, saat üreticisi Anicorn ile işbirliği yapılarak piyasaya sürülecek.

Ne NASA ne de Hideo Kojima kol saati denince akla gelecek isimler olmasa da işin içinde bu iki şirketin olması her iki tarafın da hayranlarını bu ürüne çekebilir. Öte yandan akıllı saatin şık tasarımı da NASA ya da Kojima hayranı olmayan kullanıcıları çekebilir.

Sınırlı sayıda üretilen Space Ludens, 27 Eylül’de satışa çıkıyor. İlk aşamada sadece 600 adet Space Ludens piyasaya sürülecek. Henüz akıllı saatin fiyatı açıklanamadı ancak NASA’nın daha önce çıkardığı kol saatlerini göz önüne aldığımızda 1000 doların üzerinde bir fiyat bekleyebiliriz.

Instagram direk mesajlara çıplaklık engeli geliyor