Apple takviye aşı zorunluluğu getirdi: Tepki toplayan karar

apple

Teknoloji devi Apple takviye aşı zorunluluğu getirerek büyük bir tartışmaya yol açtı. Özellikle son dönemlerde artış gösteren vakalara karşı bir önlem alındığı ifade edildi. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Apple takviye aşı zorunluluğu ile önemli bir tartışma başlatmış oldu. Dünya çapında birçok dev şirket yeni omicron varyantı ile savaşıyor. Bu savaş nedeniyle devasa şirketlerin bazı ilginç kararlar aldığını görüyoruz. Mesela Nike, aşı olmayan çalışanlarını işten çıkarma kararı almıştı. Bu durum büyük bir tepkiyle karşılandı.

Bugünlerde Apple hedef tahtasında olacak gibi görünüyor. Çalışanlarına takviye aşı olmaları konusunda zorunluluk getiren şirket böylece tepkileri üzerine çekti. Bir çalışana aşı olması için 4 haftalık süre tanınacağını söyleyen Apple aksi halde ofise giriş yapılması için test gerekeceğini söyledi.

Apple takviye aşı zorunluluğu gündem oldu

Apple tarafından getirilecek olan bu aşı zorunluluğu 15 Şubat 2022 tarihinden itibaren başlayacak. O tarih ile birlikte haftalık test zorunluluğu bile başlayabilir. Şirketin e-postasında omicron gibi son derece bulaşıcı varyantlara karşı önlem alınması gerektiği söylendi. Bu önlemlerden birisi de takviye aşı olmalı.

Apple takviye aşı zorunluluğu

Ama benzer kararlar alan sadece Apple olmadı. Aynı zamanda eski adı Facebook olan Meta şirketi gündeme oturmuştu. Yaptığı açıklamalarda Meta, Mart ayından itibaren takviye dozajının çalışanlara zorunlu olacağını ifade etti. Aslına bakacak olursak büyük şirketler burada iki önemli şart koşuyor. Çalışanlar ya hatırlatma dozunu uygulayacak ya da test yaptıracak.

Apple artırılmış gerçeklik sistemi ne zaman tanıtılacak? Önemli iddialar var

Apple takviye aşı zorunluluğu ile ilgili çalışanlarına 4 haftalık süre veriyor. Bu aşıyı olabilecek kişiler için 4 hafta süre yeterli gibi görünüyor. 4 hafta içerisinde eğer aşı yapılmazsa işten çıkarılma tehlikesi bile ortaya çıkacak. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.