Henry Cavill Superman rolüne veda etti

Superman

Daha iki ay önce DC evrenine geri döneceğini duyuran Henry Cavill, bugün Superman rolüne veda etti. Cavill’siz bir film yolda.

Marvel’in çizgi roman dünyasındaki en büyük rakibi olan DC, sinema dünyasında ise bir türlü Marvel gibi başarılı bir seri tutturamıyor. Bu yüzden DC Films tarafından sular durulmuyor. Bildiğiniz gibi kısa süre önce DC Films’in yönetimi komple değiştirilmiş, stüdyonun başına yönetmen James Gunn (Guardians of the Galaxy) ve yapımcı Peter Safran getirilmişti. DC Films’in başına geldikten sonra zaman kaybetmeden DC Sinematik Evreni’nin geleceğini planlamaya başlayan ikili, hazırladıkları bu planı uygulamaya koymaya başladı. Bu planların uygulamaya konmasıyla birlikte anlaşıldı ki Henry Cavill’in Superman rolündeki günleri sona erdi.

Oysa Cavill daha iki ay önce bir bir açıklama yayınlayarak Superman rolüyle geri döneceğini müjdelemişti. Hatırlarsanız Cavill’in karakteri Black Adam filminde de karşımıza çıkmıştı. Ancak Black Adam’ın çıkışından sonra yaşanan değişiklikler, Cavill’in geri döndürme planlarının da rafa kaldırılmasına neden oldu.

yeni Superman filmi

Wonder Woman 3’ün iptal edilmesinin ardından Henry Cavill ile de yolların ayrılması, DC Sinematik Evreni’nin şu anki halinin artık sona ermek üzere olduğunun habercisi. Görünen o ki James Gunn ve Peter Safran, önümüzdeki yıl vizyona girecek The Flash ile birlikte bu evreni tamamen noktalayacak ve yepyeni bir sinematik evren kurmak için sıfırdan başlayacak.

DC, Henry Cavill ile yolları ayırmış olsa da yeni Superman filmi stüdyonun öncelik verdiği projeler arasında yer alıyor. Hatta James Gunn bu filmi kendisi yazıyor. Gunn, bir süredir yeni bir Superman filmi yazdığını, bu filmin karakterin daha genç olduğu bir döneme odaklanacağını, bu yüzden karaktere Cavill’in hayat vermeyeceğini açıkladı. Filmi Gunn’ın mı yoksa başka bir yönetmenin mi yöneteceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

God of War dizisi Amazon’dan ilk sezon onayını kaptı