Helldivers 2’nin Steam’deki Yükselişi Sürüyor

Helldivers 2

Son günlerin çok konuşulan oyunu Helldivers 2’nin Steam’deki yükselişi sürüyor. Yeni Helldivers oyunu, oyuncu sayısını bir haftada ikiye katladı.

Sony Interactive Entertainment’ın dağıtımcılığını üstlendiği aksiyon oyunu Helldiver 2, bu ayın başında oyunseverlerle buluştu. Sony tarafından çıkarılmasına rağmen hem PlayStation 5’e hem de PC’ye aynı anda gelen oyun, PC’ye de gelmesinin etkisiyle harika bir çıkış yaptı. En iyimser beklentilerin bile üzerine çıkarak bugüne kadar Steam’de en çok oynanan PlayStation oyunu olan yeni Helldivers oyunu, bu sayede God of War’un rekorunu bile kırdı.

Ancak Helldivers 2 burada da durmadı. Çıktığı günden beri oyuncu sayısını hızla arttırmaya devam eden oyun, bugün artık Steam’deki en popüler oyunlardan birine dönüşmüş durumda. Daha geçtiğimiz hafta Destiny 2’yi geride bırakarak büyük bir başarıya imza atan oyun, aradan geçen bir haftalık sürede, Steam’deki oyuncu sayısını ikiye katladı.

Helldivers 2 2

SteamDB’de yer alan bilgilere göre Helldivers 2, geçtiğimiz günlerde aynı anda 409 bin 367 eşzamanlı oyuncuya ulaştı. Böylece kendi rekorunu daha da geliştiren oyun, çıkışından iki hafta sonra bu kadar oyuncu çekerek, uzun vadede de çok başarılı olabileceğinin sinyallerini verdi.

Yeni Helldiver oyununun Steam’de yakaladığı bu başarı, Sony’nin PlayStation oyunlarını PC’ye getirme stratejisinin sonuç verdiğini bir kez daha ispatlamış oldu. Bildiğiniz gibi Sony, geçtiğimiz yıl Returnal ve The Last of Us Part 1 gibi PlayStation oyunlarını PC’ye de çıkardı. Şirketin bu yıl da Horizon: Forbidden West ve Until Dawn’ın PC versiyonlarını çıkarması bekleniyor. Yani anlayacağınız PlayStation oyunlarının bu konsola özel olduğu günler artık yavaş yavaş geride kalıyor.

iQOO Z9 Performans Testinde Görüldü