Helldivers 2, Destiny 2’yi Geride Bıraktı

Helldivers 2

Satış rakamlarıyla Sony’nin yüzünü güldüren Helldivers 2, aynı türdeki bir diğer popüler oyun olan Destiny 2’yi bile geride bıraktı.

Sony Interactive Entertainment’ın dağıtımcılığını üstlendiği aksiyon oyunu Helldiver 2, bu ayın başında oyunseverlerle buluştu. Sony tarafından çıkarılmasına rağmen hem PlayStation 5’e hem de PC’ye aynı anda gelen oyun, PC’ye de gelmesinin etkisiyle harika bir çıkış yaptı. En iyimser beklentileri bile gölgede bırakan yeni Helldivers oyunu, çıkışından sadece birkaç gün sonra Steam’de God of War’un rekorunu kırdı. Böylece Steam’de en çok oynanan PlayStation unvanını ele geçiren oyun, bu hafta önemli bir başarıya daha imza attı.

Helldivers 2, benzer türdeki en popüler oyunlardan biri olan Destiny 2’nin bugüne kadar Steam’de ulaştığı en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısını daha şimdiden geride bıraktı. Bu da oyunun potansiyelini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Helldivers 2 2

SteamDB’de yer alan bilgilere göre Helldivers 2, geçtiğimiz günlerde aynı anda 333 bin 827 eşzamanlı oyuncuya ulaştı. Destiny 2 ise en popüler olduğu dönemde 316 bin 750 oyuncu ile zirve yapmıştı.

Yeni Helldiver oyununun Steam’de yakaladığı bu başarı, Sony’nin PlayStation oyunlarını PC’ye getirme stratejisinin sonuç verdiğini bir kez daha ispatlamış oldu. Bildiğiniz gibi Sony, geçtiğimiz yıl Returnal ve The Last of Us Part 1 gibi PlayStation oyunlarını PC’ye de çıkardı. Şirketin bu yıl da Horizon: Forbidden West ve Until Dawn’ın PC versiyonlarını çıkarması bekleniyor. Yani anlayacağınız PlayStation oyunlarının bu konsola özel olduğu günler artık yavaş yavaş geride kalıyor.

Xiaomi 14 Ultra’nın Tüm Özellikleri ve Yeni Görselleri Sızdırıldı